Een experiment op honden door een universiteit in Austrië heeft veel kritiek gekregen van dierenbeschermers. Tijdens het omstreden experiment, wat werd uitgevoerd door Monash University, werden honden gereanimeerd om vervolgens te worden afgemaakt. Critici zeggen dat de dieren in feite twee keer zijn omgebracht.
Het doel van het hondenexperiment was om te onderzoeken hoe goed harten bewaard kunnen worden voor een transplantatie als de donor al is overleden. Twaalf greyhounds werden verstikt, hun harten werden verwijderd en daarna teruggeplaatst. Vervolgens werden de honden gereanimeerd om daarna alsnog te worden gedood.
Dierenrechtenorganisatie Humane Research Australia vindt het experiement van Monash University nodeloos wreed, omdat de dieren na hun reanimatie weer zijn gedood. Directeur Helen Marston:
“Mensen denken dat dit soort dingen lang geleden gebeurden of ergens in het buitenland, maar deze experimenten vinden nu plaats”.
De Monash University is nog niet naar buiten gekomen met een verklaring. Greyhounds worden in Australië vaker gebruikt voor dierproeven. Vorig jaar werden door de Universiteit van melbourne schroeven in de schedels van de honden geplaatst.
Bron: Vroege Vogels ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?
Waarom in hemelsnaam…..zo onnodig en zo triest !
Verschrikkelijk! Wat een idiote dingen doen mensen toch allemaal zogenaamd voor “gezondheid”. En dan wordt er ook nog eens heel veel geld door bij elkaar geschraapt. Laten mensen eens beginnen met gezond te eten en te leven. En verplicht fabrikanten om fatsoenlijke verantwoorde producten te maken in plaats van alle troep die in de winkels ligt. Dat voorkomt gigantisch veel ziektes en ellende in de maatschappij. Gezonde mensen leven prettiger en harmonieuzer. Het verplicht-donor-zijn waar de Tweede Kamer gisteren op het nippertje voor gestemd heeft is ook een doekje voor het bloeden. Het lijkt enorm nobel om op die manier mensen te redden en natuurlijk gun ik iedereen een lang en gelukkig leven, maar zelfs een enorme toename aan donoren zal nauwelijks voor meer geredde levens zorgen. Het is vooral een emotionele constructie. Gezondere mensen en ziektes genezen begint bij gezond eten en gezond leven. Ook goedkope holistische duurzame geneeswijzen als homeopathie zouden veel meer toegepast en geaccepteerd moeten worden in plaats van tegengewerkt, zoals helaas in Nederland in ernstige mate gebeurt.