Windmolens oftewel windturbines, het lijkt zo’n goed idee, maar dan moeten ze wel hoog genoeg zijn anders worden het waren slachtmachines voor vogels.
Dit feit is weer eens bevestigd door een onderzoek uit Duitsland uitgevoerd in opdracht van het Bundesumwelt Ministerium (BMU). Ondanks het feit dat de onderzoekers anoniem willen blijven en de gegevens niet openbaar zijn, is uitgelekt dat er jaarlijks 250.000 vleermuizen worden gedood door 25.000 windmolens.
Het doel van het onderzoek is om samen met de energiebranche te kijken welke aanpassingen er aan de molens nodig zijn om ervoor te zorgen dat deze massaslachting stopt. Er komt nu een vervolgonderzoek om de daadwerkelijke vermindering van het botsingsrisico met vleermuizen te onderzoeken.
Bron: Climategate.nl ©PiepVandaag.nl
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?
Ja helaas kleven aan windmolens veel nadelen, maar er zijn genoeg alternatieven, alleen word daar niet genoeg geld aan verdient.
Windmolens in zee word ook een groot probleem, niet alleen voor vogels, maar ook voor dieren in de zee, met hun herrie.
Maar heb natuurlijk liever een windmolen dan een kolen of kerncentrale in de tuin.
Kom op, klets geen onzin.
Er staat in Duitsland ca 30.000 MW aan windmolens, dat kunnen inderdaad ca 15 tot 25.000 windmolens zijn.
De vraag is of er echt 10 vleermuizen per windmolen dood gaan.
Lijkt me extreem veel.
Hoeveel vleermuizen sterven er van de honger?
Als een bos wordt opgeschoond of, verarmt de habitat, dat kan ook leiden tot sterfte van vleermuizen.
Er is altijd een balans tussen alle levende wezens in ons ecosysteem, wij hebben duurzame stroom nodig. Als we doorgaan met fossiele centrales, en meer CO2 uitstoten, gaat er meer biotoop voor vleermuizen verloren.
De vraag is dus hoeveel biotoop er al verloren is gegaan door onze CO2 uitstoot, tgv de opwarming?