Vietnam speelt een belangrijke rol in de illegale dierenhandel. Het is een van de populairste bestemmingslanden voor illegale dierlijke producten. Om deze reden heeft het Aziatische land besloten zich harder in te zetten tegen de illegale praktijken die vele dierenlevens kosten.
In een verklaring stelt Vietnam dat de illegale handel in en de illegale consumptie van wilde dieren de wereldwijde biodiversiteit ontzettend bedreigt. Daarnaast wijst Vietnam op de negatieve invloed op gemeenschappen en economieën over de hele wereld. Ook erkent Vietnam dat deze illegale dierenhandel wordt uitgevoerd door criminele netwerken die jaarlijks miljarden dollars aan inkomen genereren, een bedreiging vormen voor de nationale veiligheid en de wetgeving ondermijnen. Reden genoeg om stappen te ondernemen dus! Dat vind Vietnam ook en daarom wil het land deze handel actief tegengaan.
Educatie over mythe neushoornhoorn
Een groot onderdeel van deze handel is de handel in neushoornhoorn. De vraag in Vietnam is nog steeds enorm. Het consumeren van en handelen in neushoornhoorn is illegaal in Vietnam. Veel mensen denken echter dat ivoor een remedie is voor de meest uiteenlopende ziektes. Een onderzoek van WildAID, een organisatie die zich richt op het reduceren van de vraag naar dierlijke producten, laat zien dat 75% van de respondenten uit Vietnam gelooft dat neushoornhoorn belangrijke voordelen heeft voor de gezondheid. 61% van de respondenten gelooft zelfs dat het bepaalde ziektes kan genezen, waaronder reuma (32% van de respondenten gelooft dit) en kanker (38%). Door sommige mensen wordt het zelfs gebruikt tegen een kater. Hoorn bestaat echter voornamelijk uit keratine, hetzelfde materiaal waarvan onze nagels en haren zijn gemaakt. Dat het een remedie tegen ziektes zou zijn is dan ook zeker niet waar.
Op medische conferenties vertellen zowel artsen als patiënten over het misverstand dat neushoornhoorn geneeskrachtige eigenschappen zou hebben:
Samenwerking met Amerika
Om de illegale handel te bestrijden zal Vietnam gaan samenwerken met Amerika. De twee landen zullen zich samen actief inzetten door het bieden van opleidingen, het uitwisselen van technische oplossingen, het delen van informatie, publieke educatie en het uitvoeren van campagnes om de vraag naar dierlijke producten te verminderen. Dit zullen zij onder andere doen in samenwerkingen met de private sector, non-profitorganisaties en wetenschappers. Hierbij zal worden gefocust op vier pijlers:
1. Het reduceren van de vraag naar en de consumptie van illegale dieren en dierlijke producten.
2. Het versterken van de rechtshandhaving en het vervolgen van verdachten van de illegale dierenhandel.
3. Het verbeteren en implementeren van de wettelijke kaders.
4. Het ondersteunen van de internationale samenwerking.
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Ik heb er een hard hoofd in of educatie de oplossing is, deze mensen groeien op met zulke mythes.