De politie heeft afgelopen maandag tientallen verwaarloosde dieren gered uit een woning in de gemeente Voorst, Gelderland. Negen katten, elf chinchilla’s, drie vogels en drie honden werden in beslag genomen.
“Het was een beestenboel binnen.”
De dieren werden aangetroffen tijdens een surveillanceronde door Voorst. De agenten zagen dat de woning in slechte staat was en vermoedden dat de gesteldheid van de aanwezige dieren niet veel beter zou zijn.
“Helaas werden deze vermoedens bij één blik door het raam naar binnen bevestigd”, aldus de politie van Voorst op Facebook. “Wij komen als politie op veel – helaas soms verontreinigde – plekken, maar dit was met geen pen te beschrijven. Het was met recht een beestenboel binnen.”
Een dierenarts werd ingeschakeld en in de woning werd onderzoek gedaan. Uiteindelijk zijn in verband met gebrek aan hygiëne negen katten, elf chincilla’s drie vogels en drie honden werden in beslag genomen. De dieren zijn ondergebracht bij verschillende opvangtehuizen.
De eigenaar heeft proces-verbaal gekregen voor het gebrek aan zorg voor zijn dieren.
Overigens is deze week bekend geworden dat minister Blok van veiligheid de wet wil aanpassen om effectiever en sneller te kunnen ingrijpen bij dierenverwaarlozing en –mishandeling. Hiermee moet het openbaar ministerie en de rechter meer mogelijkheden krijgen om in dierenwelzijnszaken “passend” te reageren. Op dit moment kan de rechter alleen een houdverbod opleggen als bijzondere voorwaarde bij een voorwaardelijke straf.
Dat blijkt uit een brief met voorstellen voor een wetswijziging die maandag naar de Tweede Kamer is gestuurd. Met de wetswijziging moet de rechter de mogelijkheid krijgen een houdverbod als zelfstandige maatregel op te leggen voor een periode van maximaal vijf jaar
Bronnen: De Stentor, Animals Today ©AnimalsToday.nl
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
4 Comments
Comments are closed.
GEEN moeite met dierenverwaarlozing en mishandeling.
GEEN moeite met honderden miljoenen dieren die onder erbarmelijke omstandigheden in stallen op elkaar gepropt opgesloten zitten om zo snel mogelijk enorm geforceerd opgefokt te worden.
GEEN moeite met honderdduizenden dieren die per jaar op een gruwelijke manier door verbranding of verstikking bij stalbranden om het leven komen.
GEEN moeite met vele miljoenen dieren die over grote afstanden onder vreselijke omstandigheden getransporteerd worden.
GEEN moeite met de zieke bizarre experimenten in de horror dierproefcentra.
GEEN moeite met de honderdduizenden rashonden die op een ernstig ziekmakende manier doorgefokt worden, puur en alleen voor het geld en de bizarre ideeën van de “liefhebbers”.
Eigenlijk schaam ik mij diep voor het gebrek aan beschaving bij het besturen van ons land.
Een regering en Tweede Kamer die blijkbaar zo weinig respect voor Het Leven hebben zijn nooit in staat om problemen op te lossen en meer harmonie en duurzaamheid in de samenleving te creëren.
Jammer is dat er bij verwaarlozing zonder opzet vaak geen hulp wordt geboden. Nogal wat mensen verzuipen in de administratieve janboel, die tegenwoordig het leven schijnt te bepalen. Wie vervolgens grip op zichzelf en de directe omgeving verliest, kan meestal ook niet meer goed zorgen voor dieren.
In die gevallen wordt nogal eens hard ingegrepen, in plaats van met een zorgtraject voor mens-en-dier(en).
Gemiste kans, want wie weet zou de persoon uit dit artikel met behoud van een enkel dier en begeleiding op diverse fronten beter geholpen zijn dan bij inbeslagname.
Ja, een boete helpt vaak natuurlijk allerminst. Vaak zijn er al allerlei grote problemen waaronder financiële, dus dat is absoluut niet de manier waarop je hier mee om moet gaan.
Helaas wordt veel te vaak gedacht in oordeel en straf, helaas vaak niet in oplossingen.
Goh, wat raar Jeroen, als het over verwaarlozing in de veehouderij gaat pleit je altijd voor keihard oordelen en zware boetes………………