Internationaal bekende herenkledingmerken Van Gils en Suitsupply hebben verklaard geen gebruik te maken van bont. Daarnaast hebben ze zich ook uitgesproken tegen het gebruik van angora. Bont voor Dieren is blij met deze uitspraak.

Van Gils
Mode moet bontvrij | Foto: Pixabay

Bont voor Dieren heeft met beide merken contact opgenomen en hen gevraagd de Bontvrijverklaring te tekenen. Hierdoor kunnen ze zich aansluiten bij meer dan driehonderd andere kledingwinkels en -merken op de Bontvrijlijst van Bont voor Dieren. Zalando, C&A, Zara en Armani gingen Suitsupply en Van Gils al voor.

Overtuigen
Een van de belangrijkste campagnes van Bont voor Dieren is het overtuigen van bedrijven en ontwerpers voor het voeren van een bontvrijbeleid. Met informatie, beeldmateriaal en een sterke politieke lobby worden consumenten, maar ook aanbieders voorgelicht over het vreselijke dierenleed dat achter de mode schuil kan gaan.

Bedrijven die de verkoop van bont besluiten af te zweren kunnen bij Bont voor Dieren de Bontvrijverklaring ondertekenen waarmee ze zich committeren aan afspraken om geen dierenleed te verkopen. Het bontvrije ‘keurmerk’ kent ook een internationale status: de Bontvrijlijst is onderdeel van het succesvolle wereldwijde Fur Free Program.

Inditex
Angorakonijn | Foto: Pet Info Club/flickr

Angora
Van Gils en Suitsupply gaan zelfs een stap verder door het gebruik van angorawol ook niet toe te staan in hun kleding. Dat is goed nieuws want angorawol wordt op vreselijke wijze verkregen. Angorakonijnen hebben een erg lange vacht. Om de wol te verkrijgen worden ze elke drie maanden op dieronvriendelijke manier geschoren of zelfs levend geplukt. Hierbij gillen de konijnen het uit van de pijn. Bont voor Dieren hoopt dat meer bedrijven op de Bontvrijlijst besluiten te stoppen met het gebruik van angora.

Persbericht Bont voor Dieren