Motie Partij voor de Dieren aangenomen
Katten mogen niet meer worden afgeschoten. Dat heeft de Tweede Kamer besloten, die daartoe vandaag een motie heeft aangenomen van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren. Thieme heeft de regering direct na dit besluit om een brief gevraagd over hoe de motie wordt uitgevoerd.
Thieme verwijst in haar motie naar de petitie van de Dierenbescherming tegen het afschieten van katten, die door ruim 136 duizend mensen werd ondertekend. De Kamer vindt dat de regering gehoor moet geven aan die oproep en het afschieten van katten niet meer mag toestaan.
De Partij voor de Dieren heeft er in de Kamer op gewezen dat er momenteel in zeven provincies op verwilderde katten mag worden geschoten. Jaarlijks worden tussen de 8.000 en 13.500 katten afgeschoten door jagers. Daarbij gaat het niet alleen om zwerfkatten, maar er worden ook regelmatig huiskatten en wilde katten gedood.
Thieme:
“De Partij voor de Dieren is blij dat de jacht op zwerfkatten met hulp van groot maatschappelijk protest ten einde komt. We willen graag van de staatssecretaris weten hoe de regering de motie nu gaat uitvoeren.”
In Nederland leven ruim drie miljoen katten, waarvan een onbekend aantal in het wild. De Partij voor de Dieren maakt zich sterk voor een diervriendelijke en effectieve aanpak om het aantal zwerfkatten te verminderen en in de hand te houden. Zo pleiten de provinciale afdelingen van de Partij voor de Dieren met succes voor registratie en sterilisatie van de dieren. In Limburg helpt de provincie nu bijvoorbeeld met het vangen, steriliseren en terugplaatsen van katten op initiatief van de PvdD.
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
3 Comments
Comments are closed.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?
Lennard,
Helemaal goed !! Kortzichtig beleid van Thieme en PVDD, maar ja, inspelen op emoties en maatschappelijke onrust (zoals PVV), scoort altijd bij (niet op de hoogte zijnde, cq biet doordenkende) kamerleden. Zo doen proefdiervrij en EDEV en ALF enz ezn al jaren zijn best om de mensen te overtuigen van hun gelijk, net zoals de 20 anti-pieten demonstranten in A’dam afgelopen weekend die denken dat ze de maatschappij achter zich hebben, waarvan akte !
Beste lezers/’dierenvrienden’,
Als jager/natuurliefhebber/bewoner van het platteland, doet het mij zeer veel dat de kamer dit besluit heeft kunnen nemen na aanleiding van de motie van mevr. Thieme.
Waar het mij vooral om gaat is dat deze motie puur op EMOTIE gebaseerd is.
Men denkt hier alleen aan de zwerf/wilde katten die afschoten(gereguleerd) worden. Men kijkt hier niet verder. Men kijkt niet naar cijfers. Niet naar de cijfers waaruit blijkt dat een enkele wilde kat, PER JAAR, meer dan 50 vogeltjes en jonge zoogdieren dood en eet. In totaal zijn dit er dus zeer veel! Men wil toch biodiversiteit in de Nederlandse natuur? Of zien jullie liever enkel katten op straat lopen?
En dan, er mogen geen katten meer afgeschoten worden. Wat willen we dan met de zwerf/wilde katten? Vangen en castreren?(Nederland heeft toch geld genoeg om voor elke wilde kat een dierenartsen bezoek te betalen) Zodat ze wel weer vrijgelaten kunnen worden en weer verder kunnen gaan op strooptocht?
Moeten we dit als dierenvrienden willen? De kat als grootste vriend beschouwen en de Nederlandse tuinen en weiden leeg laten roven?
Met vriendelijke groet,
Lennard
Helemaal mee eens,huiskatten horen in huis en niet op straat,het zijn toch huisdieren met kattenliefhebbers?Hou die kat dan binnen,doet hij ook niet zijn behoefte bij de buren in tuin,ik kan je zeggen dat het geen pretje is als je in tuin aan wroeten bent en je in ontlasting kat grijpt,ook de stank is niet te harden,mijn buurvrouw heeft zo’n stinkdier die bij mij in tuin komt,zal wat worden als ik straks vogels wil gaan houden,hou mijn hart al vast,ja schrikdraad installatie leg ik aan,wanneer dit niet helpt rigireuse maatregelen