DJ en producer B-Funky bracht gisteren een speciale uitvoering uit van zijn track Turn off the Light als themasong van Earth Hour in Nederland. Earth Hour, ’s werelds grootste evenement voor de natuur, vindt aanstaande zaterdag plaats. Overal ter wereld gaat dan om 20.30 uur lokale tijd het licht een uur uit als signaal voor een leefbare aarde. De themasong Turn off the Light is voor €1,29 op iTunes te downloaden. De opbrengst gaat volledig naar het Wereld Natuur Fonds (WNF), de drijvende kracht achter Earth Hour.
Turn off the Light klinkt zaterdag ook op de Grote Markt in Haarlem, waar het landelijke, gratis toegankelijke switch off-event wordt gehouden. B-Funky opent het evenement – dat volledig draait op groene stroom – met een energieke houseset. Vervolgens geeft VanVelzen een spetterend optreden en tijdens Earth Hour zingt de Friese singer-songwriter Elske DeWall in het donker.
Switch-off event Haarlem
Vlak voor 20.30 uur, als het licht in huizen, bedrijven, overheidsgebouwen en monumentale bouwwerken een uur dooft, schalt Turn off the Light over de Grote Markt in Haarlem. WNF-ambassadeur André Kuipers doet vervolgens het licht uit van de bekende St. Bavokerk in Haarlem. De presentatie van het switch-off event is in handen van Harm Edens, ook WNF-ambassadeur. In Nederland gaan ook landmarks als de Domtoren in Utrecht, de Euromast in Rotterdam en het Paleis op de Dam in Amsterdam ‘op zwart’. Enkele internationale beroemde bouwwerken die meedoen aan Earth Hour zijn: het Empire State Building in New York, de Tower Bridge in Londen, de Eiffeltoren in Parijs en het Kremlin en het Rode Plein in Moskou.
Het WNF roept iedereen op om Earth Hour op een leuke, spannende of sfeervolle manier door te brengen met de slogan: Wat doe jij in het donker? Op Facebook kunnen Earth Hour-activiteiten en -evenementen worden aangemeld, en anderen voor worden uitgenodigd. Klik hier om ook mee te doen!
Persbericht WNF
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
ik vind Earth Hour een fan-tas-tisch idee.
Met een gezonde mate van jaloezie denk ik aan hoe mensen in minder drukbevolkte gebieden van een onbedorven sterrenhemel kunnen genieten.
Lichtvervuiling vind ik na geluidshinder het meest storend, en ook het meest onnodig omdat het vaak van bronnen afkomstig is die geen toegevoegde waarde hebben (bv verlichte gebouwen zoals kerktorens, overdreven straatverlichting en lichtreclame). Verder is lichtvervuling – zei het op een andere manier dan luchtvervuiling – slecht voor mens en dier.
Zouden we dit niet vaker kunnen doen?