Een babydolfijn is overleden nadat toeristen in Argentinië het dier uit het zee haalden om een selfie te maken. Het dolfijntje is hierdoor uitgedroogd geraakt en gestikt.
Weer is een wild dier de dupe geworden van mensen die een bijzondere foto van zichzelf willen maken. Het dolfijntje was in laag water terecht gekomen en badgasten op het strand van San Bernardo, Argentinië, besloten het dier niet te helpen door het naar dieper water te duwen, maar het naar de kant te trekken. Hier werd het dolfijntje omsingeld door mensen die het aanraakten en ermee poseerden. Ondertussen stierf het een langzame dood.
Een getuige beschrijft de situatie als volgt:
“Ze lieten hem dood gaan. Het was een jong dolfijntje dat zich in laag water bevond. Ze hadden hem terug kunnen duwen, hij ademde nog. Maar iedereen begon foto’s te maken en hem aan te raken. Ze dachten dat hij al dood was.”
Otra vez mataron a un delfín en San Bernardo. Sacaron al animal del mar para sacarse fotos. pic.twitter.com/4qzYnWvKiH
— C5N (@C5N) 23 januari 2017
Het is nog niet bekend welke soort dolfijn het was, maar gevreesd wordt dat het om een bedreigde La Plata-dolfijn gaat.
Regelmatig komen op sociale media foto’s voorbij van mensen die poseren met dieren, veelal exotische, die ze met rust zouden moeten laten. Sommige van deze tragische incidenten zijn ook op PiepVandaag te lezen.
Dolfijn
Bijna een jaar geleden sleepten toeristen in Santa Teresita, ook in Argentinië, een jong dolfijntje uit zee, nadat het in ondiep water terecht was gekomen. Ze brachten het diertje niet naar dieper water, maar pakten het op om er joelend mee rond te zeulen en foto’s te maken. Dit overleefde de zeldzame La Plata-dolfijn niet.
Pauwen
Ook in februari vorig jaar overleden twee pauwen in een Chinese dierentuin, nadat ze door bezoekers hardhandig waren beetgepakt om selfies te maken. Waarschijnlijk zijn de vogels door shock en stress gestorven.
Schildpad
Op het strand in Beiroet, Libanon, moest vorig jaar een onechte karetschildpad bevrijd worden van selfiefanaten, die de schildpad uit het water haalden. De schildpad overleefde het ternauwernood, maar had meerdere verwondingen. Het dier werd opgevangen door Animals Lebanon om te herstellen.
Welpje
In de Canadese stad mochten gasten vorige zomer met een leeuwenwelpje knuffelen en op de foto. Het dier was meegenomen door een gast en kwam uit de beruchte Bowmanville Zoo. Een woordvoerder van club Lavelle gaf aan dat het meebrengen van het welpje niet was georganiseerd door het management, en dat de gast gevraagd zou zijn te vertrekken.
Haai
In de Amerikaanse staat Maryland haalde een hobbyvisser het vorig jaar in zijn hoofd om een haai te vangen en ermee te poseren voor een selfie. Na de traumatische ervaring liet hij de haai weer los.
Olifant
Een aantal jaar geleden besloten twee toeristen in Kenia een selfie te maken met een slapende wilde olifant. Hierbij benaderden ze het dier zo dicht dat ze het konden aanraken. De olifant werd wakker en was niet gediend van deze opdringerigheid. Hij gaf de mannen een mep met zijn slagtanden en stampte daarna met zijn poten op hun lichamen. Helaas moest ook de olifant het voorval met zijn leven bekopen, het dier werd daarna doodgeschoten door rangers, omdat het agressief zou zijn.
Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
In wat voor getikte wereld leven we toch waar mensen zich steeds meer mee laten slepen in allerlei “trends”. Veel mensen zitten de hele dag op hun smartphone met twitter, Facebook, instagram, apps en weet ik veel wat nog allemaal. Iedere dag moeten ze zo nodig selfies maken op allerlei plekken, zelfs wanneer er een dier voor moet sterven. Mensen kunnen toch ook nog nadenken, of niet soms?