Taxichauffeurs die bij het Centraal Station in Amsterdam werken, stappen naar de rechter. Ze zijn het er niet mee eens dat zij klanten met een hond niet langer mogen weigeren.
Staatssecretaris Wilma Mansveld zei twee weken geleden al dat zij aankomende zomer een wet gaat maken wanneer gemeenten tegen die tijd een taxichauffeurs niet gedwongen hebben te stoppen met het weigeren van honden. Mensen die afhankelijk zijn van een blindengeleidehond of anderszins van een hulphond worden (te) vaak geweigerd.
Mansveld vindt de weigeringen ongewenst en onfatsoenlijk en wil zo snel mogelijk van dat probleem af. Gemeenten krijgen de kans dit via de taxiwet op te lossen, lukt dit niet, dan komt er een wet. Volgens haar gaat het om enkele tientallen weigeringen per jaar, vooral in de grote steden. Amsterdam en Den Haag hebben nu hun taxichauffeurs al verplicht (blindengeleide/hulp)honden niet te weigeren.
Volgens de nieuwe voorschriften die de gemeente heeft opgesteld mag een taxichauffeur een hond alleen maar weigeren wanneer er sprake is van ‘extreme omstandigheden’.
De taxichauffeurs hebben dagblad Het Parool laten weten dat de gemeente niet genoeg rekening houdt met hun belangen. Zij zeggen dat een nette auto het visitekaartje is van de chauffeur. Vandaag wordt de kwestie voorgelegd aan de rechter.
Bron: AT5.nl ©PiepVandaag.nl
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?
Nee, een auto blijft niet netjes als je er een hond in vervoert, ik als hondeneigenaar kan bevestigen dat je de haren er gewoon nooit meer helemaal uit krijgt. Luxe wagens die voor taxi-werk worden ingezet, zijn dan ook totaal ongeschikt om los honden in te vervoeren.
Men moet met een betere oplossing komen, die is er ook hoor, hier in Midden Nederland rijden we met busjes voor de regiotaxi en die hebben een gladde vloer. Die krijg je wel goed schoon en zelfs als de hond een plasje doet (ja dat is mij als taxi-chauffeur als eens overkomen) vergaat de wereld niet.
Dus zorg dat blinde mensen gewoon hun taxi-ritten kunnen boeken bij de Regio taxi of een taxibedrijf dat rolstoelvervoer doet en het probleem is opgelost. Tegen normaal tarief ook direct brengen, moet met de Regio taxi te regelen zijn.
Niet het probleem bij de taxi-chauffeur leggen die een schone wagen MOET hebben, anders kan die zijn TX vergunning kwijt raken en daarmee zijn werk.
Een nette auto, net of een auto niet netjes blijft met een hond erin.
De hond hoeft niet altijd op de bank of stoel, kan vaak ook voorin op de vloer.
Daarom weigeren taxichauffeurs ook gewonde mensen en nog niet eens zolang geleden mochten donkere getinte mensen ook niet mee.