Mogelijk bijzonder nieuws over de buidelwolf ofwel de Tasmaanse tijger. Lang werd aangenomen dat het laatste dier in 1936 stierf, maar nu hebben wetenschappers sterke aanwijzingen gevonden dat het dier niet is uitgestorven.
Cryptozoölogen hebben uitwerpselen gevonden die mogelijk afkomstig zijn van het Australische roofbuideldier. Daarbij verklaren de onderzoekers dat ze “hoogst betrouwbare” getuigen hebben die claimen dat de Tasmaanse tijger nog in leven is. De groep wetenschappers is op dit moment op het Australische eiland Tasmanië om extra aanwijzingen en bewijsmateriaal te verzamelen. De uitwerpselen zijn al naar een lab gestuurd voor DNA-onderzoek. Pootafdrukken zouden nog niet gevonden zijn.
De buidelwolf was één van de grotere vleesetende buideldieren van Australië. Vanaf de negentiende eeuw werd er agressieve jacht gemaakt op de dieren door boeren, omdat ze schapen zouden doden. Onderzoek achteraf wees echter uit dat de Tasmaanse tijger helemaal geen schapen kan doden omdat ze daar te zwakke kaken voor hebben.
De laatste bekende Tasmaanse tijger werd in 1933 gevangen. Het dier werd overgebracht naar de dierentuin van Hobart waar het drie jaar later stierf. Triest detail is dat deze dierensoort net voor de dood van de laatste Tasmaanse tijger eindelijk op de lijst van beschermde diersoorten kwam.
Directeur van het Centre for Fortean Zoology, Richard Freeman twijfelt er echter niet aan dat de Tasmaanse tijger nog bestaat. Het dier leeft volgens hem in de meer geïsoleerde gebieden van Tasmanië.
“Die streek is zo verdomd afgelegen, er zijn zoveel mogelijk prooien en we hebben zoveel betrouwbare getuigen die de bush kennen dat ik zou zeggen dat er een redelijke populatie van hen is blijven bestaan”, aldus Freeman.
Hij gaat er vanuit dat er meer Tasmaanse tijgers op aarde zijn dan Javaanse neushoorns. Volgens het WWF zouden er nog maar 35 van deze diersoort in leven zijn.
Bron: DeMorgen.be ©PiepVandaag.nl
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?
Toen ik in 2003 Tasmanie bezocht waren er ook al betrouwbare oogetuigen (o.a een ranger waarmee ik sprak), die 100% zeker een buidelwolf (thalacine) had gezien in het zuidwestelijke deel van het eiland. Dat gebied is zo groot als de helft van Nederland en er woont helemaal niemand.
Statistisch gezien is het ook niet echt geloofwaardig dat je de allerlaatste tijger zou hebben kunnen vangen en overbrengen naar een Zoo.