Jarenlang hield de 11-jarige kater Boris patiënten van het ziekenhuis in Hilversum voor de deur gezelschap. Sinds vorige maand heeft Boris samen met zijn baasje echter een nieuw huis met een tuin in een andere gemeente betrokken en dus moeten medewerkers en patiënten van het ziekenhuis hem missen.

Boris
Boris

Patiënte Carlina Breunesse:

“Je hield er rekening mee dat hij daar zat. Soms nam ik de tijd om even een praatje met hem te maken, soms liet ik hem lekker zitten”.

Maar omdat Boris zo’n bijzondere plek in de harten van veel mensen heeft, komt er nu een heus standbeeld voor hem. Jaap Venema, tevens hoofd postkamer van het ziekenhuis, gaat de klus voor zijn rekening nemen:

“Ik ga er deze week aan beginnen. Het is mijn bedoeling Boris op ware grootte uit te beelden in zijn bekendste pose, half liggend met zijn pootjes onder zijn lijf en gespitste oortjes.”

Boris kreeg landelijke bekendheid, omdat hij sinds jaar en dag rondhangt in de buurt van de Tergooiziekenhuizen. In november 2012 werd Boris aangereden door een auto en raakte daarbij zwaargewond. Onder andere zijn kaak bleek gebroken. Op de balie van de ziekenhuisreceptie werd prompt een collectebus neergezet, waar bezoekers een bijdrage konden doen voor de kosten van de dierenarts. De afdeling kaakchirurgie van het ziekenhuis besloot de operatie van Boris te betalen.

Nu is Boris dus verhuisd en zit hij niet meer bij het ziekenhuis. Op zijn Facebookpagina stromen de berichten binnen van mensen die hem missen.

Volgens zijn eigenaar is het goed dat Boris nu met “pensioen” is. Hij is oud en heeft na het ongeluk allerlei kwaaltjes gekregen. Volgens zijn eigenaar denkt Boris daar overigens zelf anders over. Hij probeert het tekort aan aandacht nu te compenseren door zijn baasje wakker te mauwen voor een nachtelijke aai.

Overigens is Boris niet de eerste beroemde kater die een standbeeld krijgt. In het kleine plaatsje St. Andrews werd eerder een standbeeld gemaakt voor de plaatselijke beroemdheid: een rode kater. Inwoners van het Schotse dorpje zijn zo dol op ‘hun’ straatkat, dat ze geld inzamelden om hem te vereeuwigen.

Bron: AD ©PiepVandaag.nl