In april van dit jaar kondigde South African Airways (SAA) nog groots aan voortaan geen jachttrofeeën van bedreigde dieren meer te vervoeren. Maar dit goede nieuws is van korte duur geweest. Vorige week verscheen er een intern bericht van SAA aan haar medewerkers waarin werd gemeld dat het embargo per direct is teruggedraaid.
In april stelde South African Airways een embargo in op het vervoer van trofeeën van een aantal dieren zoals neushoorns, olifanten, leeuwen en tijgers. De aanleiding van dit embargo was de vondst van illegaal verkregen jachttrofeeën, verstopt in kisten met machine-onderdelen. Andere grote vliegmaatschappijen zoals Qatar Airways, Lufthansa, Emirates Airlines en Singapore Airlines reageerden hierop door ook een embargo in te stellen.
In de memo van afgelopen maandag, schrijft manager Lerato Mophethe dat SAA sinds het embargo met het DEA (Department of Environmental Affairs) om de tafel heeft gezeten. Jachttrofeeën van bepaalde diersoorten worden per direct weer vervoerd door SAA, het gaat hierbij om lichaamsdelen van neushoorns, olifanten, tijgers en leeuwen.
“We hebben besloten om het embargo te herzien, nadat het DEA ons verzekerd heeft dat extra maatregelen zullen worden genomen, zodat regels omtrent vergunningen en documenten worden nageleefd. Indien nodig zullen de relevante natuurbeschermingsautoriteiten de trofeeën en documenten inspecteren.”
Het DEA heeft al aangegeven in gesprek te willen gaan met andere vliegmaatschappijen met een embargo op jachttrofeeën. Nu SAA het embargo heeft teruggedraaid, is de hoop gevestigd op andere vliegmaatschappijen om voet bij stuk te houden.
.@AnonJackAzzz @TamsynCarstens @Protect_Wldlife SAA Cargo reverses transport embargo on #wildlife trophies pic.twitter.com/IcL2IOH43x
— SAVE OUR RHINO (@SaveOurRhinoK9) 21 juli 2015
Bronnen: Traveller24.news24.com & Gov.za ©PiepVandaag.nl Lenny Haanen
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
mmmm. klinkt als omkoping……wéér dat geld hé…
Wat een schande weer dat veel ondernemingen blijkbaar nog altijd geen enkel moreel besef hebben om maar zo veel mogelijk geld te kunnen verdienen. Ondernemingen zouden zich eens dienstbaar op moeten stellen zodat zij op die manier automatisch welverdiend een goede naam opbouwen en daardoor weer geld kunnen verdienen. We moeten af van geld als doel te stellen. Dienstbaarheid en een positieve bijdrage aan een betere wereld dienen de norm te zijn en als gevolg daarvan verdien je geld. Het bezorgt je zelf een hoop goeds en het is veel gezonder en het maakt véél gelukkiger.