Esther Kef (40) uit Amsterdam en haar vrouw Eleonora zijn 1000 kilometer aan het langlaufen door de Italiaanse Alpen. Zij vragen aandacht voor het varkensleed in de Nederlandse intensieve veehouderij, die op grote schaal varkensvlees exporteert naar Italië. De Italianen zijn onder de indruk van #skiingforpigs, langlaufen voor varkens, vanwege de prestatie en de schok dat hun typische Italiaanse producten voortkomen uit dierenleed in Nederland.
In onze laatste update over Skiing for Pigs vroeg Esther aan kinderen om een tekening te maken van een varken en aan minister Schouten te vragen om een beter leven voor onze varkens. Iedere 100 kilometer is een mijlpaal en tegelijk een moment van bezinning, in de vorm van een vraag. Kinderen reageerden en begrepen dat een varken van nature een krul in zijn staart hoort te hebben, niet zo’n naar stompje.
.
https://www.facebook.com/skiingforpigs/posts/128031978723831
Esther richtte zich al eerder tot minister Schouten over cameratoezicht in slachthuizen en sprak na 631 kilometer de CEO van de grootste supermarktketen van Nederland aan om te stoppen met het verkopen van goedkoop vlees, omdat dit onnodig dierenleed veroorzaakt, alleen om het marktaandeel te vergroten.
.
.
#skiingforpigs verovert Italië
Esther en Eleonora zijn bezig met een opmerkelijke sportieve prestatie. De Italiaanse pers besteedt ruim aandacht aan de twee opvallende dierenvriendinnen en hun knuffelvarken #Mirko. De boodschap over het dierenleed wordt niet geschuwd door de Italiaanse media.
Ze leggen met hun actie de vinger op de zere plek van de intensieve veehouderij in Nederland, die op grote schaal varkensvlees exporteert naar Italië. Er wordt over geschreven met ontzag en ontzetting.
Misstanden in Nederlandse slachthuizen
Onlangs kwam naar buiten hoe varkens in Nederland tijdens het slachtproces levend gekookt worden, mishandeld en geslagen worden in het slachthuis en dat er zieke en kreupele dieren met geweld behandeld worden alvorens op gruwelijke wijze geslacht worden. En de Italianen begrijpen opeens dat hun typisch nationale producten een andere oorsprong hebben dan gedacht.
De NVWA is incapabel als toezichthouder en dientengevolge is er op grote schaal onacceptabel dierenleed in ons land. Als exportland gaat dat vlees veel naar landen als Italië en Duitsland en toenemend ook China. Esther en Eleonora kunnen vertellen over hun droom van een beter leven voor varkens. Zoals dinsdag op tv:
.
https://www.facebook.com/skiingforpigs/posts/129162391944123
.
Overal waar mogelijk vertellen ze het verhaal over Nederlands dierenleed voorafgaand aan zogenaamd Italiaanse producten als salami of Parmaham:
“Video in het Italiaans. We vragen het Parmahamconsortium hoe hun vlees van hoge kwaliteit kan zijn, gezien de vreselijke omstandigheden waarin de parmahamvarkens leven.”
.
.
De teller staat inmiddels op bijna 800 kilometer, een afstand van ruim de afstand Amsterdam – Lyon in vogelvlucht. Naar verwacht komen de twee sportieve dierenvriendinnen eind februari aan en zullen zij groots onthaald worden. Maar… daarmee is het pas begonnen! Lees vooral verder.
Documentaire
De 1000 kilometer langlaufen door de Italiaanse Alpen is behalve een geweldige sportieve prestatie ook een sponsortocht. Esther wil dat House of Animals een bijzondere documentaire maakt over varkens als gevoelige, sociale en zeer intelligente dieren. Lees hier meer over op Karen’s blog.
Doneer en help de varkens
Als je Esther en haar actie tegen varkensleed wil sponsoren dan kan dat via Tikkie o.v.v. ‘Skiën voor Varkens’ en met iDEAL, PayPal of creditcard.
- Volg het weblog van Esther en Eleonora
- Teken onze petitie: Slachthuis Westfort moet per direct dicht!
- #skiingforpigs #langlaufenvoorvarkens #skiënvoorvarkens
©AnimalsToday.nl/House of Animals
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?