Sexy sneeuwkonijnen raceten naar Sotsji om het dragen van bont te bekritiseren. Het dragen van dierenhuiden laat ongevoeligheid van ‘Olympische’ proporties zien, zegt PETA.
Ze droegen net iets meer dan krappe bikini’s en ‘konijnenoren’ en hielden een bord omhoog waarop stond “Kampioenen dragen geen bont”, twee sexy PETA UK-aanhangers hoopten de harten te veroveren van zelfs de meest koudbloedige bontdragers in Sotsji afgelopen dinsdag. De sneeuwkonijnen wilden de mensen laten weten dat het dragen van de huid van dieren die geslagen, geëlektrocuteerd of gewurgd zijn, met de dood tot gevolg, onacceptabel is. De huid van vossen, schapen, honden en konijnen behoren tot de dieren – en zou niet gebruikt moeten worden voor jassen en kragen.
“De Olympische Spelen zijn een viering van leven en kracht, maar dieren die gebruikt worden voor bont kennen alleen maar pijn en dood”, zei PETA-sneeuwkonijn Hope Carveth. “Door te weigeren huiden te dragen, kan iedereen een winnaar zijn voor de miljoenen dieren die gefokt worden voor hun huid en nooit de kans hebben gehad om hun basis behoeftes zoals rennen, springen en zwemmen uit te oefenen.”
Jaarlijks worden miljoenen dieren gevangen, verdronken en dood geslagen in het wild of gewurgd, vergast, vergiftigd of geëlektrocuteerd nadat ze hun hele leven in kleine, vieze kooien op bontfokkerijen hebben doorgebracht. In China – de grootste bontproducent ter wereld – worden dieren die gedood worden voor hun vacht, waaronder miljoenen katten en honden, vaak levend gevild. In videomateriaal dat opgenomen is op Chinese bontfokkerijen is te zien dat medewerkers de dieren neer knuppelen met metalen buizen of tegen de harde vloer, wat ze doet stuiptrekken en hun botten breekt, maar ze gaan hier niet altijd direct aan dood.
Persbericht PETA.nl
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?
Heel goed je moet maar durven.