Door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne sterven de schapen in Aleppo van de honger. Voedsel wordt normaal gesproken door boeren geïmporteerd uit Turkije, maar door de oorlog is de prijs van een ton hooi van 300 dollar naar 500 dollar gestegen. De dieren hebben ongelooflijk weinig overlevingskansen omdat er nog maar weinige natuurlijke graasgebieden in Aleppo zijn.
Volgens Dadi Ahmad, hoofd van het landbouwkantoor in de stad Azaz, heeft de oorlog een negatieve invloed op de import van voer, hooi en tarwe. “Veel schaapsherders lijden en moeten noodgedwongen de helft van hun vee verkopen om voer voor de andere helft aan te schaffen”, aldus Ahmad. De schaapsherders hadden het al moeilijk door verminderde regenval en droogte in het noorden van het land.
Handel in boerderijdieren
Daar komt bij dat de handel in boerderijdieren op het moment niet goed loopt. “Er worden helemaal geen dieren aangeschaft op het moment. Schaapsherders komen hier met hun auto’s, geven geld uit aan benzine en verkopen helemaal geen dieren”, zegt Hassan Abdullah, supervisor op een markt voor boerderijdieren. Dat betekent dat boeren hun dieren niet kwijt kunnen, en ze niet allemaal kunnen voeren.
Extreme droogte
Het is het tweede jaar op rij dat het land kampt met flinke droogte door de klimaatcrisis. Ook buurlanden zoals Irak kampen met dit probleem, maar Syrië is een van de meest kwetsbare landen en is slecht voorbereid op klimaatverandering. Voornamelijk de tarweoogst in het land heeft te lijden onder dit probleem. Het verbouwen van tarwe is een grote inkomstenbron voor de bevolking. De angst voor een tekort aan voorraden, is groot onder de bevolking.
The biggest drought emergency ever seen in #Syria, and millions are slowly dying. 🚨
Syria's wheat production declined by over 60 percent in 2021, a grim sign for a country already on the verge of mass starvation.
Make a difference.🔹 https://t.co/R9iu43jdc2 pic.twitter.com/iQqACWsREL
— Syria Relief & Development (@SyriaRandD) July 7, 2022
Bronnen:
©AnimalsToday.nl Annebelle Nooteboom
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?