Roemenië heeft verschillende overeenkomsten getekend met betrekking tot export van vee, vlees, technologie en energie naar China. De afspraken kwamen tot stand tijdens het bezoek van de Chinese premier Li Keqiang aan Boekarest, vorige week maandag.
De Roemeense minister van landbouw had al eerder aangekondigd te willen starten met de export van vee naar China. De overeenkomst om dit te regelen is dan nu ondertekend.
Totaal zullen er 500.000 runderen (Baltata Romaneasca) over een periode van 7 tot 10 jaar verscheept worden naar China. Hetgeen Roemeense boeren 500 miljoen euro zal opleveren.
Het eerste transport van 4.000 à 5.000 runderen staat gepland voor januari 2014. Daarmee wordt Roemenië het eerste Europese land dat levende dieren naar China exporteert en het vierde op internationaal niveau na Australië, Nieuw-Zeeland en Uruguay.
Bron ©PiepVandaag.nl
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?
Geweldig ook dat zo’n onderontwikkeld EU land de primeur mag hebben. Nu zij het ‘kunnen’ kan iedereen het. Te gek voor woorden en zó zielig voor de dieren…te weten hoe ze daar aan hun eind gaan komen. En dat wetend zullen de dieren in Roemenie zelf ook geen voorkeursbehandeling ondergaan. Waar is de les die geleerd is van zeetransporten levende dieren vanuit Australie? Zijn ze die in Brussel vergeten te lezen? Wat is handel toch ziek en blind. Als er maar geld te verdienen valt, bah!
En wat zullen die koeien blij zijn met zo een heerlijke lange zeereis en wat gaan ze het leuk vinden in China, ook zo hard nodig, lactose intollerant en toch koeienmelk naar binnen werken.
Wat zullen die Chinezen gezond worden en ook zo groot door al die groeihormonen.
Roemenie gaat geld verdienen aan dierenleed, maar de echte winnaars word de farmaceutische industrie, want met pillen, spuiten en operaties kunnen ze toch goed die vervelende symptomen bestrijden, die je oploopt door al die dierlijke eiwitten te nuttigen.