In de Byculla dierentuin in Mumbai (India) gooien bezoekers 1 roepie muntjes naar de python die daar opgesloten zit in een verblijf. De bezoekers zijn er van overtuigd dat als een munt de slang aanraakt dit geluk, welvaart en een goede gezondheid brengt.
Niet alleen de python is de pisang. Bezoekers hebben het ook voorzien op krokodillen en alligators. Naar deze dieren gooien zij geen geld, maar ze proberen de dieren te raken door op ze te spugen. Ondanks borden bij de dierenverblijven waarop staat dat bezoekers een boete kunnen krijgen als zij muntjes naar de dieren gooien of op ze proberen te spugen, blijft het een hardnekkig probleem voor de private dierentuin. De afgelopen maand heeft de dierentuin zo´n 20 boetes uitgedeeld.
Welvaart
Om het verblijf van de python bevindt zich een raster. Toch lukt het bezoekers om hier doorheen muntjes te gooien. Een bezoeker van de dierentuin geeft aan dat hij niet weet waarom bezoekers muntjes gooien, maar omdat hij het andere gelukzoekers ziet doen heeft hij het zelf ook geprobeerd. Nog een andere bezoeker laat weten dat het gooien van muntjes welvaart met zich mee brengt. Als je met een muntje de python weet te raken mag je een wens doen.
Geen bewaker
Sunish Subramanian, directeur van PAWS, een non-profit organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn, zegt het volgende over de praktijken die zich afspelen in de dierentuin.
“Het is walgelijk, het is een blind vertrouwen waar dieren de dupe van zijn. Dit gebeurt omdat er geen bewaker rondloopt in de dierentuin die de muntjesgooiende bezoekers in de gaten houdt.”
Poorva Joshipura van PETA heeft over wat zich in de dierentuin afspeelt ook geen goed woord over:
“Niks goed, alleen maar verwondingen kunnen er komen van het gooien van muntjes naar een gevangen genomen slang. Opsluiting drijft veel dieren tot krankzinnigheid of ieder geval tot een constante wanhoop.”
Bron: The Asian Age ©AnimalsToday Lianne Raat
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Wat een bizarre dingen doen mensen toch allemaal om in geluk, voorspoed of gezondheid te geloven. Berengal, tijgerbotten, schubdierschalen en neushoornhoorn consumeren en dus ook muntjes naar reptielen gooien die ze mogelijk opeet. Vorige week is er een enorme schildpad overleden die een aantal kilo’s muntjes in zijn maag had die operatief verwijderd waren. Helaas was hij al te ver verzwakt en heeft het uiteindelijk niet overleefd.