Compassion in World Farming Nederland (CIWF) roept iedereen op om mee te doen met haar nieuwe crowdfundingactie voor moedervarkens. Het doel is om rond Moederdag de aangrijpende poster over het leed van moedervarkens op alle grote NS-stations te hangen met de tekst ‘Denk deze Moederdag ook eens aan de de moeders in de vee-industrie’. De moederdagactie luidt het begin in van CIWF’s nieuwe campagne tegen het gebruik van kraamkooien voor moedervarkens in de Nederlandse veehouderij.
Ruim 1 miljoen moedervarkens lijden een treurig en ellendig leven in de Nederlandse vee-industrie. Hun taak is zoveel mogelijk biggen voort te brengen. Vlak voor de bevalling wordt het moedervarken in een kraamkooi van stalen stangen gezet. Gevangen in deze krappe kooi kan zij haar biggetjes niet de moederzorg geven die zij zou willen. Al na vier weken worden de biggetjes bij haar weggehaald en wordt ze opnieuw bevrucht. In haar korte leven moet een moedervarken zo’n 60 biggen voortbrengen, waarvan ze er nooit één zal zien opgroeien. Daarna is ze uitgeput en gaat ze naar de slacht.
Meedoen
De reacties op de actie zijn tot nu toe overweldigend; in minder dan 2 weken doneerden supporters ruim 12.000 euro. Meedoen kan nog tot 15 april via het aanklikken van deze link.
Bekijk hieronder recente beelden van Nederlandse moedervarkens:
Persbericht CIWF
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
6 Comments
Comments are closed.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?
Ik hoop dat mensen hierdoor eens na gaan denken wat een leed er schuilgaat achter vlees !
Ik hoop dat het mooi weer wordt op moederdag.
Dan gaat de barbecue weer aan.
lekker blijven provoceren
Dat zullen jullie nu nooit doen.
Dit artikel laat het dierenleed achter de vleesindustrie zien en hoopt dat mensen na willen gaan denken over wat er vooraf gaat aan dat stukje vlees wat er iedere avond op je bord ligt.
Er zijn ook genoeg alternatieven die goed te eten zijn of als je echt niet zonder vlees wil/kan, boerderijen/slagerijen waar je vlees kan kopen van dieren die een goed leven hebben gehad en waar ze zelf slachten dan weet je in ieder geval dat de dieren met respect behandelt worden.
Helemaal mee eens Monique.
En daarom eet ik dus regelmatig wild, want ik heb er voor gekozen om vlees te eten.
Wild heeft een optimaal leven gehad en ik slacht het ook nog eens zelf met heel veel respect.
Wild is namelijk een geschenk uit de natuur dat best benut mag worden als er genoeg van is.
Het is niet vol gepropt met antibiotica ( de dieren in de veehouderij trouwens ook niet) en het heeft op kunnen groeien in de natuur.
Duurzamer (ook weer zo’n modewoord ) kan het niet.