In Engeland is grote ophef ontstaan over de manier waarop eenden worden gefokt voor consumptie.

Plofeend
Plofeend | Foto: Wakker Dier

Iedereen weet inmiddels wel, dat het met de productie van kip, ook in ons land, droevig gesteld is. Maar eend? Dan ben je toch al snel geneigd te denken aan weiland met slootjes en vijvers in het stadspark. Nee, helaas de werkelijkheid is anders.

Het eendenvlees in de schappen van de Britse  supermarkt blijk, net als dat van kippen, voor 95% afkomstig uit de bio-industrie. In zes weken tijd wordt een,van ei tot slacht, zonder ooit ook maar een meter te hebben gezwommen, gefokt in stallen zonder daglicht. Plofeend dus.

Volgens Wakker Dier leven in Nederland zo’n 1 miljoen eenden in schuren. Een vleeseend wordt na 7 weken geslacht. Hij weegt dan al meer dan 3 kilo. Op 1 vierkante meter leven 7 eenden.

Bron ©PiepVandaag.nl