Naar aanleiding van een undercoverreportage op televisiezender Italia Uno is in Italië een onderzoek gestart naar restaurants die illegaal dolfijnenvlees serveren. Dat meldt de krant The Guardian.
Geruchten over Italiaanse restaurants die illegaal dolfijnenvlees serveren deden al eerder de ronde, maar de Italiaanse milieupolitie (Corpo Forestale dello Stato) nam deze geruchten niet serieus. Na de uitzending op Italia Uno is er dus toch een onderzoek gestart.
De undercoverbeelden zijn gemaakt in restaurants in de stad Civitavecchia, zo’n 70 kilometer ten noorden van Rome. Hierop is te zien hoe de journalist een salade geserveerd krijgt die gedecoreerd is met dunne reepjes gedroogde dolfijnfilet.
“Maar je hebt dat niet bij mij gegeten, oké?”, waarschuwt de eigenaar van het restaurant.
Codewoord
Illegaal dolfijnenvlees is niet goedkoop: de televisiemakers moeten 100 euro per persoon neertellen, zonder wijn. Een groothandelaar die eveneens gefilmd werd, verklaart dat de prijs per kilo in Rome zelfs oploopt tot wel 900 euro. Dolfijnenvlees is volgens hem bij verschillende restaurants verkrijgbaar, maar het staat nergens op de menukaart. In de reportage van Italia Uno is te zien dat klanten die dolfijn willen eten hun maaltijd bestellen via een codewoord: het Engelse woord ‘black’.
De journalist die het vlees kocht bij één van de restaurants en van de groothandelaar liet het testen in een laboratorium. Uit de test bleek dat het inderdaad om dolfijnenvlees gaat.
Bron: DeMorgen.be ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?
Schoffies. Hetzelfde stiekeme gedoe doen ze met zangvogeltjes en God weet wat allemaal nog niet meer voor dieren. Volgens mij kunnen ze in Italie een menukaart maken die dubbel zo dik is.