Wist je dat een mol eigenlijk helemaal niet blind is, maar zijn ogen alleen slecht zijn ontwikkeld? En wist je dat de mol dagelijks best veel eet? Minimaal de helft van zijn lichaamsgewicht! Maar waar leeft de mol eigenlijk? Om daar meer over te weten te komen organiseert de Zoogdiervereniging de Mollentelling 2023. Tel je ook weer mee?
Door de jaarlijkse Mollentelling wordt informatie over de verspreiding van de mol verzameld en komen we te weten waar in Nederland de mol leeft. Hoe meer mensen meedoen aan de telling des te beter. En het is ook nog eens heel makkelijk en leuk. Ga op 11 en 12 februari lekker naar buiten en zoek in het weiland, park, bos of in je eigen tuin naar mollen en molshopen en geef die door.
Doe mee met de Mollentelling 2023
Gespotte mollen of molshopen in weilanden, parken of het bos kunnen doorgegeven worden via Telmee.nl of het speciale mollenmeldpunt van Waarneming.nl. Heb je een mol of een molshoop in je eigen tuin gezien? Geef die dan door via Tuintelling.nl. Het belangrijkste is dat je de locatie en de datum van je waarneming doorgeeft.
Zie je in een veld veel molshopen? Maak dan een schatting van het aantal en voer het getal in bij het mollenmeldpunt bij ‘aantal individuen’. De verzamelde data wordt opgenomen in de Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF).
Meer over de resultaten van voorgaande jaren staat op de website van de Zoogdiervereniging. De Mollentelling wordt mede mogelijk gemaakt door de NDFF en BIJ12.
Bron:
- Persbericht Zoogdiervereniging
- Lees ook op AnimalsToday:
.
50.000 molshopen gemeld tijdens tuintelling ‘Waar is de mol?’
©AnimalsToday.nl
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?