De Amerikaanse krijgsmacht gaat stoppen met het gebruik van dieren bij traumatrainingen. Tot voor kort werden zo’n 10.000 dieren per jaar gekweld en gedood door leden van de krijgsmacht, onder het mom van ‘geavanceerde carrièretraining’.
Het Amerikaanse congres komt met een nieuwe wetgeving:
“Het gebruik van dieren in alle traumaoefeningen zal uitfaseren en vervangen worden door meer effectieve, ethische en economische menselijke patiëntsimulatoren.”
Deze patiëntsimulatoren zijn computergestuurde poppen met de mogelijkheid om ademhaling, bloeden en sterven accuraat te simuleren. Tot op heden worden onder meer varkens ingezet om het effect van schotwonden te bestuderen.
Druk
De beslissing werd genomen nadat PETA, Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM) en dierenbeschermers in het gehele land het Amerikaanse Ministerie van Defensie onder druk hebben gezet om onderzoek te doen naar het feit dat menselijke patiëntsimulatoren niet alleen net zo goed werken als het gebruik van dieren, maar vaak zelf veel effectiever zijn.
De verenigde Staten maken nu deel uit van 80 procent van de NAVO-staten die het gebruik van dieren tijdens militaire training verbieden.
Bron: World Animal News ©Animals Today Monique van Dijk Armor
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
4 Comments
Comments are closed.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?
stop dierenleed
Gelukkig weer een stukje vooruitgang. Wat een kortzichtige ideeën hebben ze bij defensie. Waarom blijft de mensheid toch vaak zo koppig en hardnekkig vasthouden aan vreselijke methodes terwijl er veel betere, zinvoller, ethischer en goedkopere methodes beschikbaar zijn? Je ziet dit bijvoorbeeld in het leger met het bewust en opzettelijk gruwelijk verwonden van dieren, maar ook in dierproefcentra. En in de bio-industrie en landbouw. En in de zorg. In het algemeen heerst vaak het idee dat beter veel duurder is en niet realistisch. Maar juist de schadelijke destructieve systemen en ingesleten gewoontes kosten heel veel geld en zijn op langere termijn niet goed, niet duurzaam en niet realistisch.
Wanneer je het in het grote geheel bekijkt is beter juist structureel efficiënter, vriendelijker en ook nog veel goedkoper.
Laat trump het maar niet horen,
Mooi, weer een mijlpaal bereikt tegen dierenleed !