De Amerikaanse Philip Rogich maakt van koelboxen warme huisjes voor zwerfkatten. In de staat Utah kan het erg koud worden in de winter, maar dankzij de huisvlijt van Philip zitten de buiten levende katten in zijn omgeving knus en droog.
Philip Rogich verkleedt zich in zijn vrije tijd graag als Batman. En Philip is een kattenliefhebber die het zich aantrekt dat zwerfkatten op zichzelf zijn aangewezen en de koude wintermaanden buiten moeten doorbrengen. Om deze dieren te helpen maakt hij schuilhuisjes voor ze.
.
.
De enige materialen die hij hiervoor gebruikt zijn oude koelboxen, schuim en stro. Met een boor waaraan een zaag is bevestigd van zo’n 15 centimeter doorsnede maakt hij een mooi rond gat in een stevige koelbox, waar een kat doorheen past. De rand bekleedt hij met schuim. Philip zegt hierover:
“Gewoonlijk houdt een koelbox dingen koud, ik gebruik ze om dieren warm te houden. Ze zijn makkelijk om te maken en kosten weinig.”
Als de geïsoleerde box klaar is vult hij deze met een dik pak stro:
“Stro wordt al honderden jaren gebruikt als nestmateriaal voor dieren omdat het snel droogt.”
In de boxen kunnen 2 tot 3 katten een veilig en warm plekje zoeken. Philip legt op zijn Facebookpagina uit hoe hij de kattenboxen maakt, die in vijf minuten klaar zijn:
.
Philip kwam op het idee door de website van dierenbeschermingsorganisatie ASPCA. Daar vond hij een beschrijving voor het bouwen van huisjes voor zwerfkatten. Inmiddels heeft hij meerdere schuilhuisjes gemaakt en in zijn omgeving geplaatst. De zwerfkatten maken er graag gebruik van, daarom hoopt Philip ook anderen te inspireren om aan het knutselen te slaan.
Bekijk hieronder een reportage van Fox 13 News Utah:
.
.
- Lees hier hoe Philip Rogich de schuilhuisjes voor zwerfkatten bouwt
Bronnen:
©AnimalsToday.nl Angelique Lagarde
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?