De Duitse dierenrechtenorganisatie Animals’ Liberty ontdekte kattenbont in producten van modemerk Tom Tailor en drogisterijketen Müller. Animals’ Liberty liet mutsen en petten van beide firma’s testen in een laboratorium en hoewel op het label staat dat het om fake fur (nepbont) gaat, geproduceerd in Azië, blijkt het in beide gevallen kattenbont te zijn.

kattenbont
Foto via Animals’ Liberty

Pelsschandaal

Tom Tailor heeft een antibontbeleid en laat de betreffende producten zelf ook testen. Het Duitse modemerk heeft de kledingstukken alvast uit de handel gehaald, evenals Müller Apotheek, en laat de productieketen onderzoeken.

“We betreuren de schending van onze interne richtlijnen en we hebben het product in kwestie onmiddellijk uit het assortiment gehaald. Klanten die het artikel hebben gekocht, kunnen het terugbrengen naar de winkel. Zij zullen hun geld terugkrijgen.”

Zie hier het nieuwsbericht van RTL over het pelsschandaal.

Liegen op labels

De handel in bont van honden en katten is in de Europese Unie verboden sinds 2009, dit geldt ook voor producten waarin de vacht van de (huis)dieren is verwerkt. Toch worden volgens Animal’s Liberty in China miljoenen katten en honden gefokt en gedood voor de textielindustrie, omdat dit voordeliger is dan het produceren van mooi nepbont. Met de campagne ‘Kunstpelz ist echt’ wil de organisatie aantonen dat producenten onjuiste of ontwijkende informatie op de labels vermelden. Met Loup d’Asie, Gaewolf, Bio-Wolf en Corsac Fox wordt bijvoorbeeld hondenbont of -leder bedoeld.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde