Kater Lee, die illegaal België binnengebracht is door een Antwerpse studente, mag toch terug naar Peru om in quarantaine te gaan tegen rabiës. Het katje was wel ingeënt tegen hondsdolheid maar was voor de emigratie niet in afzondering geweest, waardoor de Belgische federale voedselautoriteit FAVV het katje wilde doden.
Het wordt betwist dat Kater Lee rabiës heeft, maar het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) wilde klaarblijkelijk een voorbeeld stellen en een kitten daarvoor laten opdraaien. Toen door het FAVV gezegd werd dat Peru het katje ook niet wilde terugnemen om alsnog in quarantaine te gaan, hing het leven van Lee aan een zijden draadje.
.
Karen’s blog: FAVV versus kitten Lee, argumenten houden geen stand
.
Vanuit Peru is echter een tegengeluid gekomen van SENASA, de Peruaanse tegenhanger van het FAVV, vergelijkbaar met onze NVWA. Dierenrechtenorganisatie GAIA kreeg een mail van SENASA en er was een tweet waaruit blijkt dat Peru nooit de toegang heeft geweigerd voor Lee. Het FAVV beweert echter nog steeds dat de terugkeer van Lee naar Peru geweigerd werd.
.
.
Het leven van kater Lee is gered, al zal het transport naar Peru door de 23-jarige studente Selena Ali uit eigen zak betaald moeten worden. Menig kat mocht wensen dat er zo voor hem gevochten werd. We hopen Lee legaal weer terug te zien, nadat zeker is dat hij geen hondsdolheid heeft.
.
- Lees ook:
.
Bron:
©AnimalsToday.nl Bart van Riel
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?