In Japan is een nieuwe rage ontstaan: cafés met wilde dieren, zoals otters en egels. De cafés, waar bezoekers kunnen knuffelen met de wilde dieren, schieten als paddenstoelen uit de grond in het Aziatische land.
De trend van het knuffelen en kijken naar dieren onder het genot van een drankje begon allemaal met het eerste kattencafé dat werd geopend in 1998 in Taiwan. Hoewel het concept begon in Taiwan, werd het vooral in Japan enorm populair. Door het landoppervlak en hoeveelheid bewoners, wonen vele Japanners in kleine appartementjes en is het vaak niet mogelijk om huisdieren te houden. Dit maakte het concept van kattencafés enorm populair onder Japanners.
Nu, jaren later, is de trend van dierencafés naar een nieuw level gebracht. In plaats van het knuffelen en kijken naar gedomesticeerde katten, zijn er dierencafés geopend waar bezoekers met wilde dieren kunnen knuffelen. Het Harry café in Tokio opende vorig jaar zijn deuren en bood klanten de mogelijkheid om egels te aaien en te knuffelen. Inmiddels hebben ze hun collectie dieren uitgebreid met otters en chinchilla’s. De egels en chinchilla’s zijn na de knuffelsessie zelfs te koop en kunnen dus door de bezoekers mee naar huis worden genomen als huisdier.
Beschermde diersoorten
De otters die in het café worden gehouden, zijn Aziatische kleinklauwotters. Deze dieren staan genoteerd als bedreigd op de Rode Lijst van bedreigde diersoorten (IUCN Rode Lijst). Volgens het café zijn de otters legaal gefokt.
Dit zijn echter niet de enige bezwaren tegen het Harry café. Dierenwelzijnsgroepen keuren de inzet van wilde dieren voor het vermaak van cafébezoekers ernstig af en vrezen voor het welzijn van de dieren. Zo reageerde het RSPCA:
“Hoewel we het verlangen van dierenliefhebbers om interactie met hen te hebben begrijpen, hebben we ernstige zorgen over het welzijn van de chinchilla’s, egels en otters die in het café leven. Chinchilla’s kunnen verlegen en nerveus zijn en zijn snel gestrest wanneer ze in een drukke omgeving worden gehouden. Daarnaast slapen chinchilla’s langere periodes gedurende de dag en worden ze liever niet gestoord overdag. Otters zijn wilde dieren en zijn totaal ongeschikt om op deze manier gehuisvest te worden. Het presenteren van wilde dieren op deze manier zend een zorgwekkende en onverantwoordelijke boodschap naar het publiek dat het oké is om wilde dieren op deze manier te houden.”
Petitie
Inmiddels is er een petitie gestart, gericht aan de Japanse Minister van Milieu. Met de petitie wordt de minister opgeroepen cafés met wilde te verbieden. Je kunt de petitie tekenen op The Petition Site.
Bekijk videobeelden van Harry café in Tokio hieronder:
Bronnen: Wikipedia, Azula, Metrotime, Metro, KyodoNews ©AnimalsToday.nl Nadine van Wissen
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
9 Comments
Comments are closed.
Het zal Japan weer eens niet zijn…..Dit MOET VERBODEN worden! Arme dieren! Die Japanners (uitzonderingen daar gelaten) weten van gekkigheid niet wat ze moeten doen….
In Taiji Japan.🐬 wordt er op dolphins gejaagt. Voor dolfinariums.🐬 of hele Fam worden afgeslacht! Kijk eens op de site van Ric O”Barry Dolphin Project 😊. En,nu dit weer! Shame on you JAPAN! !
zijn die mensen daar nou echt zo beperkt in hun denken?
Zieke mensen bah!
Alweer Japan, het land dat tegen alle internationale regels nog altijd op gruwelijke wijze talloze walvissen torpedeert, aan boord van een schip takelt en vermoordt voor consumptie.
En dan nu weer wilde dieren in een café, wat voor die dieren een ramp moet zijn met al die mensen, het gefriemel, misschien laten vallen, fel licht terwijl ze normaal slapen, wellicht ook nog harde muziek?
Die dieren zijn geen speelgoedjes.
Wat bedenken mensen toch allemaal voor onzin voor “vermaak” met dieren.
Deze idioterie moet zo snel mogelijk stoppen!
Iedereen de petitie tekenen en verder verspreiden.
Laat een dier in zijn en haar eigenwaarde.
Wees mens in al je positieve mogelijkheden en respecteer het dier in haar/zijn specifieke eigenschappen en natuur.
Stop al dat dierenleed. PLEASE
animals need respect too
Belachelijk! Ze zeggen dat in Japan dierenwelzijn zo hoog in het vaandel staat, omdat een groot deel Japanners boeddhistisch is… Geloof daar maar geen zier van!
Dit hoort niet
Ze horen in de vrije natuur
Laat ze vrij en laat ze met rust