Een Jan-van-gent raakte onlangs met haar vleugel verstrikt in haar nest en hing ondersteboven op een hoogte van 122 meter. Het dier had vislijn gebruikt om het nest te bouwen op Bempton Cliffs en werd door medewerkers van de Britse Vogelbescherming RSPB en Dierenbescherming RSPCA ontdekt toen het aan de lijn bungelde. Na een acht uur durende reddingsoperatie werd het dier uit deze benarde positie bevrijd.
Het viel niet mee om de Jan-van-gent te bereiken. Het dier had een nest gebouwd op een uitsteeksel van een hoge klif in het noorden van Yorkshire, Engeland. Toen het verstrikt raakte in vislijn hing de zeevogel ondersteboven en kon met geen mogelijkheid meer los komen. Zonder hulp zou het dier zeker overleden zijn.
De Jan-van-gent-werd wonderwel op tijd ontdekt, waarna een spectaculaire reddingsactie op touw werd gezet. Uiteindelijk lukte het RSPCA-medewerker Michael Pugh al abseilend van de klif de vogel te bereiken en weer mee naar boven te nemen. Acht uur na de melding was de Jan-van- gent eindelijk gered, mogelijk heeft het dier zo’n 24 uur op zijn kop gehangen aan de lijn. Gelukkig was het dier niet ernstig gewond: naar verwachting zal het volledig herstellen.
The tiny figure is an RSPCA inspector rescuing a trapped Gannet from a 400ft cliff at Bempton @looknorthBBC 1830 pic.twitter.com/IDpCu2WOE5
— Paul Murphy (@BBCPaulMurphy) 17 september 2015
Op de website van de BBC is dit filmpje te zien over de reddingsactie.
Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
4 Comments
Comments are closed.
Beter vissers controleren, en een hoge boete geven, dat ze het voelen in de portemonnee!
Vanuit mijn appartement kijk ik op een kanaal waar véél gevist word, en altijd als ik er langs loop vind ik wel een nijlon draad!,Óók een bord er bij zetten van géén rommel achter laten, trouwens kinderen óók moeten het van de ouders leren,in vacantie,s vissen er ook véél kinderen, zonder ouders, hebben totaal géén begeleiding als ik het zó zie.
Daar kan ik dus zo pissig over worden, kinderen die gaan vissen en dan niet eens weten hoe en wat je moet doen als je beet hebt en inderdaad, je wil niet weten hoeveel visdraad ik hier in het park al opgeruimd heb…….onverantwoord en totaal geen respect voor dieren en dat terwijl jongeren hier een soort van les kunnen krijgen bij een visvereniging.
Liever zie ik ze helemaal niet vissen maar dat is weer een ander verhaal.
Het word tijd dat inderdaad de vissers de oude lijnen gewoon meenemen en niet uit gemakzicht weggooien, overal waar vissers zijn ga ik zoeken naar lijnen en vind altijd handen vol, en neem van me aan ,dat ik véél gereisd heb, in wat voor land óók.
Jammer dat ik niet het idéé krijg van Vissers dat ze van de Natuur houden.
Het word tijd dat de visser eens leert om zijn troep op te ruimen, niet vissen naar vissen, maar naar troep die ze al vele jaren overboord hebben gegooid.
Tegenwoordig ook zo,n belachelijke reclame over duurzame producten, waaronder vis, duurzaam vissen bestaat niet, de visstand is zo slecht, dat het enige duurzame methode is, niet vissen.
Hetzelfde met duurzame varkens voor die vieze rookworsten, die niet gerookt zijn(smaakstoffen).
Er is geen varken die vraagt om zo te leven en geen 1 die zich vrijwillig meld bij het slachthuis.
Dan is het produceren nog eens zo schadelijk dat je eigenlijk 50 euro moet vragen voor een worst.