Twee geredde honden van de Zuid-Koreaanse hondenvleesindustrie zijn eindelijk in Los Angeles (VS) gearriveerd om naar hun nieuwe huis te gaan. Jack en Nabi konden wekenlang nergens heen omdat er geen vluchten naar de Verenigde Staten waren vanwege de coronapandemie.
De honden zijn gered door de organisaties In Defense of Animals en Jindo Love Rescue. Zij hebben inmiddels honderden honden in Zuid-Korea in veiligheid gebracht die anders gedood zouden worden voor vleesconsumptie. Sinds 2017 werken beide organisaties samen met partners uit de Verenigde Staten en Canada om in die landen een goed thuis te vinden voor deze honden.
Jack en Nabi
De twee honden zijn de vier maanden oude Jack en de zeven maanden oude Nabi. Zij behoren tot de groep van negen honden die gered zijn van de hondenvleeshandel en die naar Los Angeles zijn gevlogen sinds begin mei dit jaar.
.
https://www.facebook.com/indefenseofanimals/posts/10158474572402346
Pandemie nachtmerrie
De coronapandemie heeft nare gevolgen voor de organisaties. Maatregelen ter plaatse, weinig reizigers, geannuleerde vluchten en het reisverbod hebben ervoor gezorgd dat de honden niet meer richting Noord-Amerika konden reizen. De organisaties zijn afhankelijk van reizigers die vrijwillig honden uit Zuid-Korea naar Amerika brengen. Maar ook de honden die al in Amerika waren, konden niet naar hun nieuwe huis toe, omdat daar het reisverkeer ook stil lag. Pattie Kim, president van Jindo Love Rescue:
“COVID-19 was een nachtmerrie voor ons en de honden. We hadden genoeg liefdevolle eigenaars voor deze groep honden in Los Angeles, maar we hebben moeite om ze daar te krijgen vanwege de hoge vrachtkosten.”
Niet alleen het vervoer is een probleem, de pandemie belemmert ook het vermogen van de reddingswerkers om meer honden te redden in Zuid-Korea. Zo stijgen dagelijks de kosten om voor de honden te zorgen omdat zij iedere dag vertraging oplopen. Hierdoor wordt het ook lastiger om andere honden te kunnen redden.
.
https://www.facebook.com/JindoLoveRescue/posts/1174007592968942
Vluchtvrijwilligers gezocht
De organisaties zijn nog steeds op zoek naar vluchtvrijwilligers die de honden naar Amerika willen brengen. Naar schatting worden er in Zuid-Korea elk jaar 2,5 miljoen honden grootgebracht en op brute wijze geslacht voor hun vlees. Het eten van hondenvlees is in sommige landen in Azië gebruikelijk. Jaarlijks worden er in Zuid-Korea naar schatting een miljoen honden gegeten. Er wordt gedacht dat het eten van hondenvlees de viriliteit bevordert.
.
Bronnen:
- In Defence of Animals
- Jindo Love Rescue
- World Animal News
- Lees ook:
.
Zuid-Koreaanse hondenvleesboerderij vervolgd voor doden honden
.
©AnimalsToday.nl Jane Sauer