Voor het eerst heeft het Israëlische ministerie van Landbouw een vernietigend rapport gepubliceerd over de gruwelijke omstandigheden aan boord van schepen die levende dieren vervoeren, om in Israël vetgemest en geslacht te worden. Veel van dit slachtvee wordt geïmporteerd uit Australië.
Dr. Lauren Stein, dierenarts en inspecteur op de import- en exportafdeling van het ministerie, vertelde eerder deze maand over veelvoorkomende problemen die Israëlische dierenartsen zien die deze schepen inspecteren, zoals slechte ventilatie, hoge temperaturen en luchtvochtigheid, hoge concentraties ammoniak, nat strooisel door ontlasting en urine en verstikking door verdrukking of gebrek aan schone lucht.
Drie weken niet liggen
In een presentatie, gelekt naar de Israëlische dierenrechtengroep Animals Now (voorheen Anonymous for Animal Rights) zegt Stein dat schapen zo dicht opeengepakt zitten dat ze nergens kunnen liggen tijdens het transport uit Australië, een reis die wel drie weken kan duren.
Stein zei verder dat transportschepen vaak vies, oud en slecht onderhouden zijn en vraagt zich af hoe en waarom deze schepen gemachtigd zijn om te vervoeren. Zo werkt ook de ventilatie vaak onvoldoende of helemaal niet en automatische drinkbakken worden geblokkeerd, omdat ze zo smerig zijn dat ze niet meer functioneren.
Onderstaande schokkende beelden werden in 2017 door Animals Australia gefilmd aan boord van een schapentransport naar Israël:
–
–
Maysora
Stein’s uitingen komen overeen met talrijke gelijkluidende getuigenissen over de wrede omstandigheden aan boord van deze schepen, maar ook na aankomst in het land van bestemming. Eerder deze maand stierven 34 kalveren aan boord en 30 op het land, nadat een veeschip uit Australië aanmeerde in de zuidelijke haven van Eilat, met 20.000 schapen en kalveren aan boord. Dit betrof het transportschip de Maysora, geëxploiteerd door het in Perth gevestigde exportbedrijf Livestock Shipping Services (let op, schokkende beelden):
–
Het duurde werknemers vijf dagen om het schip te ontladen, terwijl de wachtende dieren in het schip onder verstikkende omstandigheden stonden te wachten. Ze werden van het schip verwijderd met behulp elektrische stroomstokken.
Karkassen aangespoeld in Israël
De kwestie van het vervoer van levende dieren kreeg eerder deze maand extra aandacht, toen twee rottende koeienkarkassen aanspoelden bij Tel Aviv, waarschijnlijk afkomstig van gestorven dieren die overboord waren gegooid tijdens een veetransport over zee.
In 2018 werden 685.000 kalveren en lammeren naar Israël verscheept voor de vleesindustrie, 37 procent meer dan de 500.000 geïmporteerde dieren in 2017. Ook vanuit Nederland wordt vee naar het Midden-Oosten geëxporteerd, bijvoorbeeld naar Gaza.
Petitie
Animals Now heeft een petitie opgezet om een einde te maken aan de gruwelijke veetransporten van Australië naar Israël. De petitie is hier te tekenen.
- Lees ook:
Schip aan ketting vanwege gruwelijk schapentransport (video)
Bron:
- The Times of Israel website
©AnimalsToday.nl Bart van Riel
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
4 Comments
Comments are closed.
Zodra er geld in het geding is zullen de dieren blijven lijden! Deze monsters hebben geen gevoel, hersenen en inlevingsvermogen. De mens is totaal verrot en dit moet zo snel mogelijk stoppen! Elk dier op deze aarde heeft het eecht om te leven!!! Er zijn véél te véél sadisten in de vorm van een mens op deze aarde. Het wordt tijd dat daar eens wat aan gedaan wordt!!!
Een van de grootste schepen die dieren uit Europa naar Israel verscheept is Nederlands, van de Vroon maatschappij. Is deze week nog geweest, 41 graden Celcius tijdens afladen. Ik was ooggetuige.
https://www.facebook.com/IsraelAgainstLiveShipments/
Ook hieruit blijkt maar weer opnieuw:
DE MENS IS HET BEEST ONDER DE DIEREN !!!!
Nou, dat is al wat, als Israël dit erkent.
Hopelijk komen er goede ontwikkelingen uit voort want deze massale, intens wrede ellende is toch op geen enkele manier uit te leggen en goed te praten?
Ik ben altijd verbijsterd dat er zo enorm veel over gigantische afstanden met dieren gesleept wordt. Dat kost toch ook nog eens enorm veel geld, dus waarom niet zo dichtbij mogelijk bevruchten, opfokken en slachten?
Ik ben natuurlijk tegen die hele vee-industrie, maar als je het dan doet doe het dan allemaal bij elkaar.