De Indiase overheid heeft een belangrijke stap gezet om de wreedheid tegen dieren in de leerindustrie tegen te gaan. Jarenlange protesten van dierenwelzijnsorganisaties hebben tot dit succes geleid.
Tienduizenden dieren worden onder erbarmelijke omstandigheden gehouden voor de exotische bont- en leerindustrie. Maar er is een belangrijk succes te melden. De autoriteiten van India (het directoraat-generaal van Buitenlandse Handel) hebben onlangs de historische beslissing genomen de invoer van huiden van reptielen, nertsen, vossen en chinchilla’s voortaan te verbieden. Dierenwelzijnsorganisaties zoals Humane Society International en India, People for Animals en People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) hebben doorlopend druk uitgeoefend op de regering van India om een duidelijk moreel standpunt in te nemen en zijn deuren te sluiten voor de handel reptielen huiden en bont. En hun strijd is niet voor niets geweest.
Wrede industrie
De exotische leer en bontindustrie kost ieder jaar miljoenen dieren het leven. Onder andere krokodillen, alligators, maar ook vossen en nertsen worden gevangen gehouden in de bio-industrie voor hun vacht en huid. De handelwijzen in deze branche zijn hartverscheurend. Methoden om de dieren te huisvesten en te doden zijn altijd bedoeld om winst te maken en gaan altijd ten koste van de dieren. Maar toch willen mode-ontwerpers en modemerken over de hele wereld nog steeds de huiden van deze dieren gebruiken. Krokodillen, alligators en andere reptielen worden maandenlang en soms zelfs jarenlang in overvolle kale betonnen putten gehouden voordat ze levend gevild of geslacht worden, hun huiden worden onder meer gebruikt voor het maken van luxe tassen, riemen en horlogebandjes. Duizenden nertsen en vossen worden in smerige kooien met draadvloeren gehouden totdat ze worden vergast en uiteindelijk geslacht voor hun pels. Het invoerverbod van India is een belangrijke stap vooruit in de strijd tegen deze afschuwelijke industrie.
Bron ©PiepVandaag.nl Lydia Zittema
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
8 Comments
Comments are closed.
Heb ik slecht nieuws voor je. Wetten en het naleven van wetten zijn in India 2 zaken die wat hun betreft niks met elkaar te maken hebben. Het kaste-systeem bijv. is officieel 50 jaar geleden al afgeschaft. Dus voor het oog van de wereld maak je een wet, en het naleven daarvan, daar kommert zich geen hond om.
Laten we het eens over de rechten van vrouwen hebben, die bestaan in India ook alleen maar op papier.
En wat dat meer vlees betreft: da’s zo ongeveer het enige wat nog meevalt, het gros is en blijft vegetarisch.
@Kengai
De nertsenfokkers wilden eigenlijk helemaal hun zin hebben en ‘gewoon’ doorgaan met het fokken van nertsen in Nederland. Zónder in 2024 te stoppen dus. Daarom vind ik dit, dat ze in 2024 helemaal gestopt moeten zijn, een goed compromis.
En ik heb gelezen dat de minister van België dit jaar een voorstel gaat neerleggen om de laatste nertsenfokkerijen van Vlaanderen definitief te sluiten! En ook in bijv. Duitsland en Noorwegen wordt er besproken of er een verbod zal komen. Ik hoop het met heel mijn hart, en wacht gespannen af!
Dit zit heel anders in elkaar. Al 10 jaar geleden is aangekondigd dat er een verbod zou komen en toen zijn die gewetenloze nertsenfokkers snel uit gaan breiden en bijbouwen waardoor ze nu huilie huilie lopen te doen “omdat het zo zielig voor hen is wanneer zij moeten stoppen nu zij zo veel geïnvesteerd hebben”. Ongelooflijk slap weer van onze regering dat men daar weer in meegaat en al die ellende voor honderdduizenden dieren nog 8 jaar langer laat voortduren. Men had zich gewoon aan de plannen moeten houden en die pelsfokkerij verboden moeten maken. Zij wisten al 10 jaar dat het er aan zat te komen. Maar blijkbaar weten ze ook dat zij onze regeringen wel kunnen bewerken om op oneigenlijke gronden hun egoïstische en hebzuchtige zin door te drijven.
India wil met het importverbod alleen haar eigen markt afschermen.
Wat geweldig. Met stapjes komt er toch vooruitgang in de wrede gewetenloze wereld waarin dieren op verschrikkelijke wijzen misbruikt, mishandeld en uitgebuit worden. Als India dit doet dan zouden toch alle andere landen dit ook moeten doen, met als eerste Nederland!
ALLEEN DIEREN DRAGEN BONT !!!!
.
Alleen in het achtergebleven gebied Nederland mag het nog jaren doorgaan.
Dat is nou prachtig nieuws om het jaar mee te beginnen!!! Eerder had India ook al de import van foie gras verboden! Ik denk eerlijk gezegd niet dat er veel Indiërs foie gras, bont en exotische leersoorten kunnen betalen. Want de meerderheid van de mensen is daar immers heel arm. Maar toch denk ik dat het, hoe dan ook. zoden aan de dijk zet. Ze geven namelijk hét voorbeeld aan andere landen!! Ik hoop dat er heel veel andere landen volgen, want dieren hebben het in vele gevallen al enorm slecht op deze wereld!!!
India is ook steeds rijker dus dat gaat helaas vaak gepaard met meer vlees, leer en bont.