Horrorfokker Jan P. uit Eersel moet 86.200 euro aan opgelegde dwangsommen betalen. Dat was het oordeel van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) gisteren. Dankzij het undercoverwerk van House of Animals Investigations kwam bij hondenfokker ‘Kwispel Enzo’ een berg dierenleed en misstanden boven, wat leidde tot het roemloze einde van de ‘horrorfokker’ uit Eersel.

Horrorfokker Jan uit Eersel moet alle dwangsommen betalen
Eind 2022 werden 435 honden weggehaald bij de horrorfokker in Eersel | Foto: House of Animals

De NVWA strijkt met de eer, maar House of Animals Investigations kwam serieus in actie tegen horrorfokker Jan uit Eersel. Er werden onder meer schokkende undercoverbeelden gefilmd. Ook deden oud-medewerkers een boekje open over Jan P.. Tijdens een indringende confrontatie met Karen Soeters kreeg Nederland te zien dat P. over alles loog en uiterst agressief was.
.

Hoger beroep horrorfokker Jan P. is laatste adem

Hoororfokker moet alle dwangsommen betalen

De NVWA was al tijden op de hoogte van misstanden in Eersel, maar pas nadat House of Animals aan de bel trok leek er schot in de zaak te komen, met inbeslagnames en hoge dwangsommen. Om die niet te hoeven betalen was Jan P. in beroep gegaan bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Het College bepaalde echter dinsdag dat Jan P. 86.200 euro aan dwangsommen moet betalen, wat een aanzienlijk bedrag is voor iemand die geen geld meer kan verdienen over de rug van dieren. Karen Soeters van House of Animals:

“Het is ondenkbaar dat de uitkomst anders was geweest, maar ik ben toch oprecht blij dat hij zijn zin niet heeft gekregen. Leugens kunnen veel mensen verblinden, maar een goede rechter trapt daar niet in.”

Tot op de dag van vandaag beweert P. dat hij nooit iets fout heeft gedaan.

Slachtoffer horrorfokker Jan P. uit Eersel | Foto: House of Animals

Horrorfokker Jan P. heeft jarenlang onder beestachtige omstandigheden honden gefokt. Zijn personeel behandelde hij al even slecht. Onthullingen van House of Animals leidden tot zijn ondergang, met hoge dwangsommen en inbeslagname van zijn dieren. Hij kreeg ook een houdverbod, het eerste in zijn soort sinds dit juridisch is ingevoerd. P. bleef echter in de ontkennende fase en probeerde via hoger beroep zijn lot uit te stellen.

Bron:

Exit voor horrorfokker Jan P. in Eersel

Burgerinitiatief: Dierenwelzijn is een zaak voor Justitie en Veiligheid

©AnimalsToday.nl BVR