Hennes & Maurtiz (H&M) blijft de huidige collectie van producten met angorawol verkopen. Gisteren werd in de media breed uitgemeten dat de Zweedse modeketen het besluit had genomen de productie van kledingstukken met angorawol op te schorten.
Volgens de woordvoerder van H&M:
“We onderzoeken momenteel of de productie van kledingstukken met angorawol moet worden stopgezet. We hebben nooit gezegd dat de kleding die nu in de winkel of online te koop is, teruggetrokken wordt”
De angorawol industrie is in opspraak geraakt door beeldmateriaal gemaakt door PETA Azië in China, waar 90% van alle angorawol vandaan komt. Op de beelden is te zien hoe konijnen levend worden geplukt en buitensporig lijden.
Volgens de woordvoerder is het een misverstand dat H&M direct kledingstukken uit het assortiment zou halen:
“Er is momenteel zo veel commotie over dit onderwerp. We zijn nu versneld extra controles aan het uitvoeren bij boeren die angorawol produceren. Maar we zijn er bijna zeker van dat de controles die we eerder hebben uitgevoerd juist waren en dat onze angorawol op een juiste manier wordt verkregen.”
Wanneer blijkt dat consumentenvertrouwen met betrekking tot angorawol is verdwenen kan er altijd nog worden besloten artikelen uit het assortiment te halen:
“Nu zien we daar nog geen reden voor”, vervolgt de zegsman.
H&M kan nog geen duidelijkheid geven wanneer dat onderzoek is afgerond:
“Het ligt er maar net aan hoe snel we alle boerderijen opnieuw kunnen af gaan, maar dit onderzoek heeft voor ons hoge prioriteit.”
Bron: NU.nl ©PiepVandaag.nl
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
7 Comments
Comments are closed.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?
Ze verkopen ook ‘gewoon’ donsjacks.
Petitie maken, H&M overstelpen met mails en berichten die melden dat het publiek net meer wil kopen bij een club als dit, want als ze hier zo mee omgaan, hoe is de situatie dan wat betreft dat zogenaamde tekenen van die lijst waar ze beter beloven om te gaan met de manier waarop hun kleding wordt gemaakt? H&M blijkt hoogst onbetrouwbaar en net zoals CoolCat gaat het ze uitsluitend om het geld en niet op de manier waarop gewerkt wordt. En hoe dieren behandeld worden.
Denk dat dit bericht een beetje binnen komt als donderslag bij heldere hemel.Inderdaad zijn er mensen geweest die van de onderstelling waren dat H&M voet bij stuk zou gaan houden en angora wol die uit China afkomstig zou zijn niet toe te laten .Maar het angorawol van eerlijke wol boeren wel zouden blijven handteren.Dat is wat ik ook meende te lezen .Maar hoop dat dat controleerbaar blijft en dat China geen wol meer verkoopt en winkels in Nederland.Nu begrijp ik dat die keuze een stukje bij de klant zelf licht dan nog verkoop aub inderdaad van alleen maar konijnen wol waar deze dieren niet hoeven te lijden.Gr evelien.
Nicole van gemert, Bont voor Dieren zei al: “De Nederlandse kledingketens kunnen of willen niet aangeven van welke boerderijen hun wol komt”.
Als ze niet willen aangeven waar het is, zijn hun controles dus ook niet controleerbaar, en nu ze toch blijken terug te krabbellen weet je wel hoe laat het is. Ze zijn bezig hun portomonee te beschermen.
Laatst vertelde de marketing directeur van KFC Nederland vrolijk op de radio ook dat de levensomstandigheden van de vlees kippen in Nederland van zeer hoogwaardige kwaliteit is, (in vergelijking met andere landen) en het beeld dat Wakker Dier schetste met plofkippen herkende hij totaal niet. Misschien hoogste tijd voor meer educatie, of toch meer transparantie en eerlijkheid?
H&M moet nu gewoon een keuze maken tussen enerzijds het dierenleed dat PETA ons liet zien te accepteren of anderzijds wat minder winst maken. Welke keus zal het worden?
Evelien, wat zijn eerlijke wol boeren.
Wol van wat voor dier ook is doffe ellende voor dieren, er bestaan geen diervriendelijke dierlijke producten.
>| Dan heeft H&M het serieuze ‘spel’ toch nog niet helemaal begrepen. Ze begonnen zo mooi, maar zijn behoorlijk afgezwakt in de ‘finale’. Jammer! Dus wij moeten nu gaan geloven dat de gecontroleerde boerderijen hun wol wél op diervriendelijke manier produceren (als je daar überhaupt van kan spreken). Vaag, gezien het feit dat blijkbaar 90% hiervan uit China komt. Zullen ze toch net toevállig die andere 10% in huis hebben zeker? Angorawol is sowieso al heel duur (op de knot/streng of bewerkt), dus laat staan als het van een eerlijk bedrijf komt. Die duurdere 10% wil de consument niet kopen. Ze moet al genoeg betalen voor het dagelijks levensonderhoud. Controleerbaarheid van eerlijke leveranties is vaak ook nergens te staven. En een labeltje zegt ook niet altijd alles. Dat is met bepaalde ‘biologisch’ geachte producten ook zo. Zeker van de boer waar in een reformzaak, supermarkt, of groentezaak nauwelijks tot niets gelabeld is. Groenten, fruit ….. zeg maar hoe, wat, waar en wanneer. Dat is met dit product/eindproduct idem dito. En ik heb het wel zo’n beetje gehad met aannames. Daar zijn we al té vaak mee belazerd. |<
Dus daar niks meer gaan kopen,