Kitesurfer Mitu Monteiro heeft hoge golven doorstaan om een zeeschildpad te redden. De schildpad was verstrikt geraakt in plastic en kon daardoor niet goed meer zwemmen. Ook het ademhalen werd bemoeilijkt. Mitu legde de verstrikte schildpad op zijn kiteboard en bracht het dier naar de kant. Dit maakt hem voor ons ook een kampioen!
De 31-jarige wereldkampioen was aan het surfen bij het Kaapverdische eiland Sal, voor de westkust van Afrika, toen hij iets dicht bij de rotsen zag drijven. Hij besloot een kijkje te nemen. Ondanks het gevaar van het zeer woelige water lukte het Mitu dichterbij te komen en zag hij dat het een noodlijdende zeeschildpad was, verstrikt in plastic, worstelend om te ademen en zwemmen.
Hij twijfelde geen moment om de schildpad te helpen en plaatste het dier op zijn board. Aangekomen op het strand begon Mitu samen met anderen het plastic weg te halen. Dat was een lastige klus want het plastic zat al diep in de huid van de schildpad. Mitu was het meest bezorgd om de flipper, deze was namelijk bedekt met een witte substantie en stonk heel erg. De kans is groot dat de flipper geamputeerd moet worden. De zeeschildpad is inmiddels opgevangen door een dierenhulporganisatie die er alles aan doet om het arme dier op te knappen.
Mitu:
“Normaal gesproken waarschuw ik iedereen om niet te dicht bij de rotsen te komen vanwege het gevaar, maar ik moest weten wat het was.”
De schildpad is gered dankzij Mitu’s nieuwsgierigheid, hopelijk krijgt het dier vanaf nu een plasticvrij leven.
Bekijk hier de indrukwekkende foto’s van Mito’s reddingsactie.
Bron ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
3 Comments
Comments are closed.
FANTASTISCH EEN WARE KAMPIOEN.
Wanneer komen er eens fikse boetes op het weggooien van allerlei spullen.
Als je eens 10 km te hard rijd springen de agentjes bij bosjes uit de bosjes, maar rommel op straat gooien, in het water of buiten in de natuur, dat is geen probleem.
Kijk eens op parkeerplaatsen hoeveel troep er uit de auto word gegooid, terwijl er een prullebak een paar meter verderop staat, ook in bossen word steeds meer troep gegooid, vooral in Belgie is dat afschuwelijk, als je op de grens in het bos loopt, dan zie je aan het afval in de bossen, dat je in Belgie bent beland.
Geweldig! Hopelijk komt het met de schildpad uiteindelijk weer allemaal goed. wanneer wordt er door regeringen eindelijk eens iets gedaan tegen al het plastic wat in zee terecht komt? Plastic hoort niet in de zee! Zo simpel is het toch? Al die rare ingesleten gewoontes van mensen die vaak uit luiheid en laksheid voort komen verzieken de hele natuur. En daarmee de kwaliteit van leven op aarde.