Twee honden, die zijn gered van de slacht bij een Zuid-Koreaanse vleeshondenboerderij, krijgen therapie om hun traumatische ervaringen te kunnen verwerken. Humane Society International sloot de deuren van de hondenboerderij, nadat de organisatie er succesvol in was de eigenaar te overtuigen groente te verbouwen op zijn boerderij, als een humaner alternatief.
Robin, een koreaanse jindohond, en Kaya, een Huskymix, waren extreem angstig na hun tijd bij de vleeshondenboerderij. Ze waren volgens hun redders niet in staat interactie met mensen te hebben. Op foto’s is te zien hoe vieze, niet goed onderhouden honden uit hun roestige kooien staren.
Onlangs waren de honden overgebracht naar de ASPCA Behavioral Rehabilitation Center in St. Hubert’s Animal Welfare Center in de Amerikaanse staat New Jersey. Het centrum is de eerste ter wereld die gedragsrehabilitatie aan dakloze honden aanbiedt, vooral deze honden die zijn gered van traumatische situaties.
Volgens St. Hubert’s worden jaarlijks zo’n twee miljoen honden gedood voor hun vlees en het centrum hoopt in ieder geval een aantal van hen te helpen, zodat ze nieuwe families kunnen vinden, waar ze als huisdier kunnen leven.
Adam Parascandola, HSI’s directeur dierbescherming en crisis:
“Honden op vleeshondenboerderijen leven hun hele leven in kooien en als gevolg zijn ze bang voor vele facetten van het dagelijkse leven. Het rehabilitatiecentrum zal ze handvatten bieden om succes te hebben als geliefd huisdier in iemand’s familie”.
Bron: The Dodo ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor