Medewerkers van Flatbush Cats troffen Teddy aan in de straten van Brooklyn. De kat was er slecht aan toe en had onmiddellijk medische hulp nodig. Wat volgde was een ware metamorfose van een zieke, zwaar vervuilde straatkat met vlooien, naar een prachtige schat met een gouden mandje.
Bij de eerste beelden van Teddy krijg je het idee dat het een kat is met anderhalf oor die op zijn laatste pootjes loopt. Wat vaker gebeurt bij katten in nood is dat hij met behulp van een blikje voer zonder problemen een reismand binnenstapt. Daarna wordt hij meegenomen door de medewerkers van kattenopvang Flatbush Cats, een organisatie zonder winstoogmerk. Flatbush is een wijk in het centrum van het New Yorkse stadsdeel Brooklyn.
Aaitherapie
Wat volgde was voeden, baden, aaien, borstelen, knuffelen, voeden, kammen en nog meer aaien. Teddy wordt ondergebracht bij een pleegfamilie en wat opvalt is hoe zijn blik verandert van argwanend, naar alert en al snel steeds meer genietend en tevreden. Veel kattenliefhebbers weten dat ‘aaitherapie’ bij een kat goede effecten heeft wanneer ze er een beetje miezerig aan toe zijn. Door het aaien en spinnen worden stofwisseling en bloedsomloop positief gestimuleerd en de kat ontspant. Een aaiende hand wordt geassocieerd met een enorme moedertong.
Door het zware leven op straat heeft Teddy wel een knauw gekregen en dat uit zich in nierproblemen. Er wordt een vernauwing geconstateerd en niergruis. Nierfalen bij katten is een bekend probleem en kan tot de dood leiden wanneer er niet op tijd wordt gehandeld. Maar zijn nieuwe baasjes laten hem opereren waardoor de vernauwing een bypass krijgt en Teddy meer kwaliteit van leven.
VIP Teddy
Kijk mee hoe een straatkat een tweede kans krijgt op VIP-leven en zijn eigen liefdevolle familie vindt:
–
Bron:
©AnimalsToday.nl Bart van Riel
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?