Het lot van pitbull Misty is de afgelopen tijd van hot naar her gevlogen. Zo werd de blonde terriërpup eerst getroffen door zeldzame mazzel omdat ze, door adoptie, werd gered uit een asiel in de Amerikaanse staat South-Carolina. Maar nog voor dat ze haar mand eigen had gemaakt kwam ze alweer retour afzender met de volgende, uiterst plausibele, motivatie: ‘te veel gas’! Door Misty’s vermeende flatulentie was ze niet langer welkom in haar nieuwe onderkomen.
Misty’s verhaal, dat overduidelijk aantoont dat de mens bij tijd en wijle het minst intelligente zoogdier van het dierenrijk is, zorgde voor een stortvloed aan reacties. Als een gebeten hond kreeg Misty’s kortstondige baas de wind van voren.
Een kleine greep:
“Hallo? Wat dacht je van ander voedsel? Het is je eigen schuld!”, “Heb je je eigen geurige billetjes wel eens geroken?” en “Ik wou dat ik geld over had om Misty te kopen: met dat overmatige gas zou ze prima in onze familie passen!”
Tot overmaat van ellende werd Misty vlak na haar terugkomst in het asiel als ‘spoedeisend’ aangevinkt, wat zou inhouden dat ze binnen de kortste keren geëuthanaseerd zou worden.
Maar nu gaat het de ‘farty’ Misty toch eindelijk voor de wind! Susan Bufano, een woordvoerder van het asiel, heeft laten weten dat zich een nieuw baasje heeft gemeld dat niet kan wachten op de lieve, luchtige Misty. Ze vinden het een scheet van een beest.
Bron: Huffington Post ©PiepVandaag.nl Kee Huidekoper
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Ja Jeroen, maar dan moeten mensen misschien geld uit gaan geven en dat is moeilijk want het is maar een hond ( cynisch bedoelt hoor )
Als je alleen om het “gas “zo’n hond terugbrengt ben je hem in mijn ogen niet eens waard !
Hopelijk gaat het dier alsnog een goede toekomst tegemoet en zal hij met liefde geaccepteerd en behandeld worden. Triest zoals ook hier weer aangetoond wordt hoe kortzichtig veel mensen met dieren omgaan. Met de juiste voeding en, indien nodig, een klassiek homeopathische behandeling zouden dergelijke verschijnselen hoogstwaarschijnlijk opgelost opgelost kunnen worden.