De wereldwijde visserij is zeer schadelijk voor oceaanleven. Regelmatig komen zeedieren, zoals schildpadden, dolfijnen en albatrossen, vast te zitten in netten. Een team van ecotoerismebedrijf Scuba Junkie vond twee zeer zeldzame duivelsroggen in Police Bay, nabij Kota Kinabalu, Sabah (Maleisië). De dieren zaten vast in netten, die door vissers in zee zijn achtergelaten.
Het team sneed de dieren los uit de vissersnetten, waarna zij nog uren bezig zijn geweest het gehele net uit het water te verwijderen. Beide duivelsroggen hebben de actie overleefd en zwemmen nu vrij rond in de wateren bij Sabah, om hopelijk weer geheel te herstellen. Vissersnetten die achterblijven in zee zijn zeer schadelijk voor dieren en het is enorm belangrijk dat ze op het vaste land worden weggegooid en niet in zee worden gedumpt.
Scuba Junkie organiseert dagelijkse duiktrips rond de eilanden nabij Kota Kinabalu. De oprichters zetten zich ook dagelijks in voor het milieu en dieren, door ecovriendelijke accomodaties te bieden aan toeristen, het gebruiken van zonne-energie en door vuil van stranden en uit de wateren te verwijderen. Voor meer informatie, klik hier.
Bekijk hieronder de video van de reddingsactie:
©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?
Prachtig om te zien hoe deze dieren bevrijdt worden en uiteindelijk weer weg kunnen zwemmen. Maar hoe veel vissen zijn er die dit geluk niet hebben? Vissers gaan zeer slecht met de zee om. Zij vangen veel te veel vis waardoor er geen mogelijkheid is om zich voldoende voort te planten en te groeien. Verder wordt veel natuur in de zee vernietigd. Afval gooien zij blijkbaar gewoon over boord. Dan is het maar uit het zicht denken ze dan. Op het strand spoelen dagelijks talloze stukken en stukjes visnet aan in allerlei kleuren. Die komen echt niet per ongeluk in de zee terecht.