Ontmoet hier op live-camerabeelden Cassidy, een kitten die uitgeput en uitgehongerd werd gevonden in de Canadese regenwouden. Cassidy, zoon van een in het wild levende moeder en een tamme kater, heeft zo’n 9 weken alleen in het woud moeten overleven voordat hij werd gered door de non-profit organisatie Tiny Kittens. Op dat moment woog hij minder dan een halve kilo en Tiny Kittens had sterk haar twijfels of Cassidy het wel zou overleven. Naast dat Cassidy was uitgeput, waren zijn pootjes ook verlamd. Maar dankzij een speciale rolstoel heeft de kitten veel meer bewegingsvrijheid.

rolstoel
Kitten Cassidy | Foto: screenshot video

De verlamming van Cassidy is waarschijnlijk per ongeluk doordat zijn moeder veroorzaakt. Mogelijk heeft ze, toen zij de navelstreng wilde doorbijten, ook in de pootjes van haar kitten gebeten. In deze wonden is een E. coli bacterie geslopen die een infectie teweeg heeft gebracht, waar zijn uitgeputte lijfje niet tegen kon vechten.

Tiny Kittens plaatste op haar Facebookpagina een oproep of iemand Cassidy kon helpen. Twee middelbare scholieren van 17 jaar reageerden op de oproep. Josh Messmer en Isaiah Walker ontwierpen een rolstoel voor Cassidy op hun school en printten deze met de 3D-printer. De rolstoel werd gesponsord door Handicapped Pets Canada. Shelly Roche, oprichter van Tiny Kittens, laat weten:

“Hij is zoveel blijer, de vrijheid om zich te bewegen is iets wat hij nooit heeft gehad.”

Tiny Kittens zorgt voor zwervende en verlaten katten. Daarnaast dragen zij bij aan onderzoeken naar wilde katten en overpopulatie onder katten. Maar daar blijft het niet bij, met hun bijna 1,5 miljoen Facebookvolgers geven zij ook voorlichting over de verantwoordelijkheden die huisdierenbezit met zich meebrengt.

Cassidy is niet het enige dier dat dankzij 3D-print-technieken meer bewegingsvrijheid heeft gekregen. Bubbles een hond met maar twee poten uit Texas heeft ook zijn vrijheid weer terug dankzij een op maat geprinte rolstoel. Ook kat Clark Kent, die net als Bubbles maar twee pootjes heeft, is inmiddels al aan zijn vierde op maat geprinte rolstoel toe. Eerder dit jaar schreven wij al hoe een 3D-printer een toekan aan een nieuwe snavel heeft geholpen en afgelopen maandag was te lezen hoe schildpad Fred een heel nieuw 3D-schild kreeg.

Cassidy kan prima uit de voeten met zijn rolstoel:

Bron ©PiepVandaag.nl Lianne Raat