Een dier uit het asiel of dierenopvang halen is misschien wel het beste voornemen voor 2015. Of het nu gaat om een hond, kat of konijn, door een opvangdier in huis te halen geef je het de kans om eindelijk gelukkig te worden. Zeker wanneer het een dier betreft dat een rotleven achter de rug heeft en van mensen afhankelijk is om er weer bovenop te komen. PiepVandaag is op zoek naar jullie succesverhalen.
In de Nederlandse asielen zitten genoeg dieren te wachten op een nieuw baasje. Gelukkig gaat het doorgaans om gezonde dieren. Elders in de wereld is dat helaas anders. Zo toont de website van de Filippijnse dierenwelzijnsorganisatie Cara Welfare een galerij met foto’s van dieren voor, en na de opvang. Indrukwekkende beelden, die aantonen dat liefde en toewijding een ongelukkig dier weer op zijn pootjes kunnen helpen.
Slechts één van de vele voorbeelden is de hond Robina. In april 2014 werd zij door Cara Welfare gered van een vreselijk bestaan. Eén van haar voorpoten was ernstig misvormd, ze was ernstig ondervoed en had last van schurft en wormen. Robina werd na haar redding tijdelijk bij een opvangfamilie geplaatst, en dat is haar redding geweest. Haar voorpoot is weer bijna normaal, en dankzij het feit dat ze bij de geschikte mensen terechtkwam blijkt ze een erg lieve en speelse hond te zijn. Wie de foto’s op de website bekijkt ziet dat Robina inmiddels heel anders uit haar ogen kijkt dan voorheen. Het vinden van een nieuwe baas lijkt slechts een kwestie van tijd.
Ook in Nederland vinden we dergelijke succesverhalen. Dierenopvang Savanah in Landgraaf plaatste op Facebook enkele foto’s van Guideon, een paard dat een aantal maanden geleden werd opgevangen. Toen was Guideon vel over been, maar inmiddels hebben zich adoptieouders gemeld, en dankzij de goede zorgen van Savanah is Guideon er helemaal bovenop gekomen. De beelden spreken voor zich en zijn het belangrijkste argument dat ieder dier een nieuwe kans verdient.
Gezocht
Omdat deze succesverhalen zo inspirerend zijn wil PiepVandaag regelmatig aandacht besteden aan adoptiedieren en hun baasjes. We zoeken naar foto’s en verhalen over succesvolle adopties om hier op de website te plaatsen. Dus heb je een poes geadopteerd die daarna helemaal is opgebloeid, of een hond, of een paard of wat voor dier dan ook, deel je verhaal met ons en stuur foto’s mee van voor en na de adoptie. Dankzij jullie bijdragen hopen we zoveel mogelijk mensen over de streep te trekken om dieren ‘met een verleden’ te adopteren, en hun leven een nieuwe, positieve wending te geven.
Mail je foto’s met verhaal naar PiepVandaag. We nemen daarna contact op om er een mooi artikel over te schrijven. Alvast hartelijk dank!
Bronnen: Cara Welfare Philippines, Savanah ©PiepVandaag.nl Bart van Riel
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
8 Comments
Comments are closed.
Heb inmiddels 7 zwerfhondjes meegenomen uit Servie, een heb ik zelf gehouden voor de rest heb ik een gouden mand gevonden hier in Nederland. We hebben allemaal wekelijks contact en er is een mooie FB pagina eruit gebloeid onder de naam Help ons Helpen. We helpen zwerfdieren katten en honden in Servië met medische ondersteuning, voer , vinden van een opvang adres en liefst een FOREVER HOME, maar soms valt dat niet mee want regering en omgeving werkt niet mee, maar we doen ons best. Ook werkt niet mee dat Servië totaal onbekend staat in Nederland op niveau van zwerfdieren leed. Hoop ooit verandering in te brengen, want er zijn daar vrijwilligers die gouden werk verrichten maar zonder hulp uit buitenaf gaat het loodzwaar.
Beste,
Heb een mail gestuurd, maar helaas naast mij nog velen meer, denk ik ;)
Want dit is de melding die ik kreeg :
mailbox is full: retry timeout exceeded
Wel leuk als blijkt dat heel veel mensen zijn gaan mailen, alleen maar goed nieuws, men wil alle mooie positieve succesverhalen delen :)
Beste Sofke,
Als je deze melding krijgt kun je ook e-mailadres redactie@piepvandaag.nl gebruiken. Veel dank alvast voor je verhaal!
Hartelijke groet,
Redactie PiepVandaag.nl
Ik heb overigens in samenwerking met de dierenarts een 30 jarige shetlander met een tumor aan zijn piemel bij een verre buurman weggehaald. De dierenarts heeft hem bijna kostenloos geopereerd en hij staat alweer bijna 2jaar heel tevreden bij ons in de wei samen met onze haflinger!
Een andere vraag waar moet je zijn als je een pony wilt adopteren die byvoorbeeld in een opvang zit nadat ze hem/haar bij de eigenaar hebben weggehaald omdat hij/zij verwaarloost was?
ik heb twee honden uit een Spaans asiel. Succesverhalen vind ik prima, maar vergeet niet in het geval van adoptie honden ook de andere kant te vermelden. Mensen gaan er soms vanuit dat als ze een hond uit een asiel “redden” zij een goede daad verrichten, maar vergeten dat er nog wel eens het een en ander bij komt kijken aangaande het laten wennen aan een andere omgeving, opvoeding etc. Goed nadenken voor je overgaat tot adoptie van honden en andere dieren blijft Noodzakelijk.
Ben het eens met Francisca dat een geadopteerde hond uit het buitenland best moet wennen aan een nieuw huiselijk leven in Nederland. Hoe lang en intens dit gewenningsproces zal zijn hangt in sterke mate af van wat de achtergrond is van de betreffende hond. Meestal zal zo’n adoptie begeleid worden door een stichting in Nederland. Het is aan deze stichting om het baasje een goed beeld te geven van wat er komt kijken bij een adoptie uit het buitenland. Zij zullen precies moeten kunnen vertellen wat het karakter van het beestje is en wat je van hem of haar mag verwachten. Alleen zo worden er geen valse verwachtingen worden gewekt en kun je met vertrouwen en plezier uitkijken naar een nieuw gezinslid. Het kiezen voor een bonafide stichting is dus absoluut een must.
Ton Bogers
voorzitter Stichting Dierenmissies
Mee eens, maar daar gaat dit toch niet om. Dit onderwerk is : succesvolle adopties. Er gaat al genoeg negativiteit rond over buitenlandse adopties. laten we nou eens naar de positieve kant kijken aub.