Op 11 Maart 2011 werd Japan getroffen door ongekende rampen. Ter herdenking van de rampen en de gevolgen die vandaag de dag nog steeds de levens van vele mensen en dieren uit de regio Fukushima beïnvloeden, organiseren Hope Step Japan en stichting Animal Rights for Japan op 9 maart 2013 een evenement. Van 13:00 tot 20:00 uur zijn in de Mediamatic Fabriek, VOC-Kade 10, 1018LG te Amsterdam toespraken, optredens en exposities te zien en te beluisteren.
De hele dag door worden er toespraken gehouden door mensen die nauw betrokken zijn bij Fukushima, die de ramp van dichtbij hebben meegemaakt, of die het debat over duurzame alternatieven voor kernenergie in Japan willen openen. Japanse artiesten zullen zorg dragen voor optredens met muziek, dans en zang. Tevens zullen in de ruime hal van de Mediamatic Fabriek diverse foto-exposities te zien zijn.
Niet alleen mensen leden onder de ramp; ook veel dieren werden het slachtoffer van de rampen en hun nasleep. Op 12 maart 2011 (één dag na de aardbeving en tsunami) moesten bewoners in een straal van 20km rond de beruchte Fukushima dai-ichi kerncentrale noodgewongen hun huizen verlaten en veel van hun bezittingen (vaak ook hun dieren) achterlaten. In april 2011 werd de evacuatiezone uitgeroepen tot verboden gebied. Dit werd een jaar later uitgebreid met het plaatsje Iitate (40km van de kerncentrale).
Sindsdien zijn twee jaar verstreken. Wat is er van deze dieren geworden? Konden de dieren die waren achtergebleven in de evacuatiezone herenigd worden met hun baasjes? En wat is er gebeurd met het al het vee, de 3.400 koeien, 31.500 varkens, 630.000 kippen en 100 paarden? De foto-expositie De dieren van Fukushima, samengesteld door stichting Animal Rights for Japan, geeft een beeld van de huidige situatie van de dieren, wiens leven drastisch veranderd is door de nucleaire ramp van Fukushima.
De entree kosten van 5 euro per persoon (gratis tot 12 jaar) worden ingezet om de overlevende kinderen uit het gebied te helpen aan een nieuwe toekomst.
Persbericht Animal Rights For Japan
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
3 Comments
Comments are closed.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?
Japan moet eerst maar respect tonen voor mens en dier. taiji wordt nog steeds jaarlijks 20.000 dolfijnen op de meest gruwelijke wijze die niet meer van deze tijd is
Hopelijk word er ook gepraat waarom miljoenen aan hulp, doorgesluisd is naar de walvis stropers.
Beste Jan,
Er is ook een behoorlijk bedrag ingezameld voor dierenhulp uit donaties aan door de overheid gecontroleerde dierenwelzijn fondsen, zoals JAWS (Japan Animal Welfare Society) en het door hun opgezette Doubutsukyuen honbu (Headquaters for the relief of animals in emergencies). Toch waren de overheids reddingsacties maar mondjesmaat vergeleken met wat de vrijwilligersgroepen bereikt hebben. Maar als je al weet dat het budget voor noodhulp aan mensen niet besteed word aan mensen, wat denk je dan dat er gebeurd met een budget dat bedoelt is voor dieren in Japan?
Dat maakt niet uit.
Het gaat erom dat je miljoenen steun krijgt voor wederopbouw en steun aan mens en dier en dat je daarna miljoenen steekt in de walvis-industrie, die verboden is en ook nog eens niets opleverd en je laat nog even zien dat je schijt hebt wat andere naties daarvan vinden.
Dit is gewoon een kinderachtig spelletje geworden van Japan tegen de rest van de wereld.