De Koninklijke Hondenbescherming lanceert een bewustwordingscampagne die zich richt op mensen die op het punt staan een pup in huis te nemen. De campagne helpt hen een bewuste keuze te maken. Dat is hard nodig want meer dan de helft van de pups komt vermoedelijk van foute fokkers vandaan. Terwijl een eerlijke keuze dierenleed voorkomt.
Pups van foute fokkers zijn namelijk vaker ziek. Daardoor kunnen ze komen te overlijden. Daarnaast kunnen deze pups angst of agressie tonen als gevolg van de foute start in hun leven. Bovendien lijden moederhonden in donkere ruimten, zonder voldoende aandacht, medische zorg en soms zelfs water en voer.
De FAIRPUP-campagne helpt de consument een goede fokker te onderscheiden van een foute fokker. Daartoe kan op FAIRPUP.nl de FAIRPUP-CHECK worden gedownload en kunnen filmpjes worden bekeken over hoe het wel en niet moet bij een fokker.
Het is de missie van de Hondenbescherming om mensen bewust te laten kiezen voor eerlijke pups uit goede nestjes. Zij gelooft in goede wetgeving over en controle op de wijze waarop pups gefokt, geboren en gehouden worden. Zolang de overheid of andere organen onvoldoende middelen hebben een goede start voor élke pup te garanderen, moet de pupkoper de controle echter zelf uitvoeren. FAIRPUP geeft hiervoor praktische handvatten. Handvatten waarmee de pupkoper zekerder is van een fijne pup en het steunen van eerlijke omstandigheden voor pups en ouderdieren.
FAIRPUP
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?
Wij gaan altijd, heel bewust, voor een asieldier.
Foute fokkers vind je helaas ook binnen de hondenverenigingen dus staar je daar niet blind op !
Heel goed, het is te hopen dat mensen eerst leren nadenken voordat ze een pup kopen.
Onze eerste pup kwam bij een boer weg die zo snel mogelijk geld wou verdienen, want de pups moesten na 7 weken al weg, omdat de moeder het zogenaamd niet aankon.
De moeder was ook een zielig hoopje die blij was met iedere moment van aandacht.
In 1 weekend verkocht deze boer 9 pups a 500 gulden en wij hebben er helaas aan mee gewerkt.
Onze pup had ook nog eens een behoorlijke overbite, onderkaak was zeker 3 cm korter en de dierenarts vroeg toen, U brengt het hondje zeker wel terug, waarna wij zeiden, dat denken we toch niet, want dit hondje word gewoon de nek omgedraaid bij deze boer, want leverd een dier geen geld op, dan word bij de meeste boeren het dier gewoon afgevoerd.
Onze 2de pup kwam uit een gezin die het leuk leek om eens pups te hebben bij hun hond, maar ze konden er maar moeilijk afstand doen, deze pup was dan ook ruim 9 weken en 2 keer zo groot dan onze eerste.