De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft afgelopen dinsdag in Almelo een zwaar verwaarloosde hond in beslag genomen. Het dier, een Engelse buldog, was zo verzwakt dat de dierenarts geen andere oplossing zag dan hem te euthanaseren.
Bij de LID was een melding binnen gekomen over de 14-jarige hond die opengebarsten gezwellen aan zijn poten had, ernstig was verwaarloosd en een nauwelijks meer reageerde op prikkels. Districtsinspecteur André Assink uit Enschede:
“De hond was gewoon op.”
De eigenaar zou geen geld voor de dierenarts hebben gehad. André Assink:
“Het komt de laatste tijd vaker voor dat eigenaren van dieren uit financiële motieven niet tijdig een dierenarts inschakelen of een dier onvoldoende verzorgen.”
Dik Nagtegaal, woordvoerder van de LID, zegt echter dat niet altijd een duidelijke relatie tussen verminderde inkomsten en een slechte verzorging van dieren kan worden gelegd, en dat het ook wel eens als excuus (lees: smoes) wordt gebruikt.
144
Vorige maand werd in Almelo nog een brilkaaiman weggehaald bij de eigenaar, die het dier in een hok onder de trap had gehuisvest. En in Stellendam werd eerder deze maand ook een zwaar verwaarloosde hond met spoed in beslag genomen door de dierenpolitie:
In Stellendam is deze uitgedroogde en zeer magere hond met spoed in bewaring genomen door de dierenpolitie. Volgens de…
Posted by Meldpunt 144 on maandag 2 november 2015
Bron ©PiepVandaag.nl
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Als deze hond al 14 jaar een deel uitmaakt van je leven kan je misschien met je dierenarts een betalingsregeling treffen, zo’n langgerekt afschuwelijk einde verdient geen enkel dier !
Triest dat het altijd zo ver uit de hand loopt. Waren er dan niet eerder buren die dit gezien hebben? Er zou ook een veel grotere instantie moeten zijn die zich inzet trgrn allerlei vormen van dierenleed. De destijds ingevoerde Dierenpolitie is grotendeels weg bezuinigd en na een melding wordt je doorverwezen naar de NVWA die ook grotendeels wegbezuinigd is en nauwelijks personeel heeft om op te treden. Men doet na een melding vaak helemaal niets, of in het gunstigste geval volstaat men met een “waarschuwing” waarna de ellende vaak nog jaren door kan gaan. Om uiteindelijk een zaak serieus aan te pakken moet er wel héél veel mis zijn en veel aangedrongen worden dat er iets ondernomen wordt. We noemen ons een “beschaafd” land….