De grote modemerken Tommy Hilfiger en Calvin Klein hebben officieel het gebruik van exotische dierenhuiden verboden. Hun moedermaatschappij PVH Corp. heeft deze beslissing genomen na overleg met de dierenwelzijnsorganisatie PETA.
Met deze overwinning voor PETA wordt dierenleed in de mode-industrie en een mogelijke volgende pandemie voorkomen. De organisatie was bezorgd vanwege het verband tussen de handel in wilde dieren en planten en besmettelijke ziekten zoals COVID-19. Hilfiger meldt het volgende in een verklaring aan PETA:
“Bij Tommy Hilfiger houden we ons bezig met het creëren van een betere mode-industrie, door mode te maken zonder verspilling en waar iedereen welkom is. We nemen het milieu, mensenrechten, onze gemeenschap en verwante zaken serieus. Daarom gebruiken we geen bont of exotische huiden in onze collecties. Samen kunnen we de mode voorgoed vooruit helpen.”
Volgens onderzoek van PETA schuilt er veel dierenleed achter de exotische huidindustrie. Zo worden bij alligators de nek open gehakt en worden metalen staven in hun hoofd geschoven, slangen worden vol water gepompt om hun huid los te maken, die wordt afgepeld, vaak terwijl ze nog bij bewustzijn zijn en bij struisvogels worden de veren geplukt terwijl de vogels nog leven.
Het leed achter exotische dierenhuiden
PETA documenteerde over de wreedheid tegenover dieren en over de onhygiënische omstandigheden op intensieve boerderijen in Azië, Afrika en de VS. De smerige omstandigheden waarin wilde dieren worden grootgebracht en geslacht voor hun huid, zijn te vergelijken met de omstandigheden die aanleiding gaven tot COVID-19. Ze vormen een bedreiging voor toekomstige pandemieën. Dan Mathews, Senior Vice President van PETA zegt:
“Achter elk item van krokodillenleer of slangenleer zit een dier dat een gewelddadige, bloedige dood heeft meegemaakt. Zoals biologen aangeven, is het vangen, opsluiten en slachten van wilde dieren niet alleen wreed en onnodig, maar ook de oorzaak van pandemieën zoals die waar we nu allemaal mee te maken hebben.”
Naast Tommy Hilfiger en Calvin Klein stoppen de volgende merken van PVH ook met het gebruik van exotische dierenhuiden: IZOD, Arrow, Geoffrey Beene, Warner’s, TRUE, Van Heusen en Olga by Warner’s. PVH voegt zich bij andere bedrijven zoals Brooks Brothers, Jil Sander, Chanel, Diane von Furstenberg, HUGO BOSS, Victoria Beckham en Vivienne Westwood die exotische huiden verbieden. Let bij het kopen van kleding en accessoires op het ‘PETA Approved Vegan‘ logo, dat wereldwijd inmiddels door ruim 1000 modebedrijven wordt gehanteerd.
Als je dit ziet, weet je dat het merk nooit wol, bont, leer, veren, schubben of andere dierlijke materialen gebruikt.
Bronnen:
©AnimalsToday.nl Jane Sauer
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?
Goed dat dit soort bedrijven deze keuze maken.
Zij kunnen het verschil maken.
Overigens verbijsterend dat het als normaal en acceptabel beschouwd wordt dat dieren levend gevild worden voor handtassen e.d.
In wat voor wereld leven we toch dat dot soort gruwelijke zaken zonder belemmering plaats kunnen vinden?
En wat voor blok beton hebben die mensen voor hun kop die dit soort dingen willen kopen?
Dan moet je toch wel heel ver af staan van moreel en ethisch besef.