De Eerste Kamer heeft vandaag met een ruime meerderheid vóór het nertsenfokverbod gestemd. Per 2024 gaat het verbod op het houden en doden van nertsen in. Het verbod is uniek: nooit eerder werd een grote bedrijfstak in Nederland verboden vanwege ethische redenen.
Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert is blij met de uitkomst van de stemming: “Al in 1999 werd een motie aangenomen die vroeg om een nertsenfokverbod. Nu, 13 jaar later, geeft de politiek eindelijk gehoor aan wat een zeer ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking wil”.
De Dierenbescherming pleit ook al decennia voor een verbod op de bontproductie. Directeur Frank Dales benadrukt hoe uniek het verbod is: “Nederland heeft al vaker belangrijke problemen rondom dierenwelzijn verboden, maar nooit eerder had dit zo’n grote consequenties. Vandaag laat Nederland zien keuzes te durven maken om voorop te lopen in dierenwelzijnsbeleid.”
Bont voor Dieren en de Dierenbescherming hopen dat de rest van Europa zal volgen. Met het totale productieverbod op bont is Nederland het vierde Europese land dat de stap zet.
Bron: Bont voor Dieren ©PiepVandaag.nl
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?
Ik begrijp niets van de opgetogenheid van de schrijfster van dit bericht. Als ik het goed begrijp hebben de Kamerleden van nu besloten dat hun opvolgers die dan de scepter zwaaien over 12 jaar een eind maken aan de nertsenhouderij omdat de Kamerleden van nu denken dat de meerderheid van onze bevolking nertsen fokken niet fatsoenlijk vindt. Uniek is deze stap zeker. Overigens kan hierbij ook nog opgemerkt worden dat de nertsenhouders beslist aan de Europese rechters gaan vragen om deze wet onrechtmatig te verklaren. Ik schat in dat die tijdspanne van 12 jaren pas begint als de Europese rechters deze wet rechtmatig verklaren.