Zaterdag 23 maart is het weer zover. Earth Hour vraagt iedereen ter wereld om 20:30 uur het licht een uur uit te doen. Het doel van Earth Hour is een signaal afgeven dat we zuiniger moeten omgaan met de aarde en we ons samen sterk kunnen maken voor duurzame oplossingen.

Earth Hour

Ieder jaar staat Earth Hour in het teken van een milieuprobleem. Dit jaar is klimaatverandering het thema dat aan de kaak wordt gesteld. De aarde warmt op, dit komt voor een groot deel door de mens zelf. Bij het opwekken van energie verbranden we gas, olie en kolen. Hierdoor komt er steeds meer koolstofdioxide (CO2) in de lucht. Als gevolg hiervan stijgt de temperatuur op aarde in rap tempo.

Een veel vergeten probleem is de bio-industrie. Een van de grootste veroorzakers van klimaatverandering is de veehouderij. De film Meat the Truth van de Nicolaas G. Pierson Foundation bracht dit probleem in 2007 onder de aandacht.

Enkele gevolgen van klimaatverandering zijn smeltende poolkappen, verbleekte koraalriffen en natuurrampen door extreme hitte en neerslag. Onder andere WNF maakt zich sterk voor de oplossing om in 2050 voor 100% overgeschakeld te zijn op schone energie. Dit betekent dat de verbranding van fossiele brandstoffen zoals olie, kolen en gas gestopt moet worden.

Doe jij ook mee met Earth Hour? Leg dan nu de eed af!

Earth Hour rooftop concert in Rotterdam
Tijjdens Earth Hour worden verschillende evenementen georganiseerd. Zo vertelt astronaut André Kuipers bijvoorbeeld hoog in de lucht op het voormalig cruiseschip De Rotterdam over zijn reis in de ruimte en zijn blik op de aarde. Giel Beelen zorgt voor de muziek.

Klik hier voor de andere evenementen die worden georganiseerd in het teken van Earth Hour.

Bronnen: Earth Hour, WNF ©PiepVandaag.nl Jaimy Visser