Er dient nog veel te gebeuren als het gaat om dierenwelzijn. Nederland slaat zichzelf graag op de borst, maar ook in ons land ontbreekt het vaak aan respect voor dieren. Stichting Dierenhulp organiseert actie Red een Dier, een castratie- en sterilisatieproject dat het dierenleed bij de bron aanpakt.
De Nederlandse grondwet omschrijft een dier nog altijd als ‘ ding ’.
Alsof we het over gebruiksvoorwerpen als een stofzuiger, wasdroger, of koffieapparaat hebben. Maar er zijn meer vreemde zaken. In het koninkrijk Nederland gelden niet dezelfde rechten voor dieren. In Caribisch Nederland bijvoorbeeld zijn dieren niet bij wet beschermd.
Terwijl in moederland Nederland er wetten en naleving van die wetten bestaan. Ongelijkheid binnen een koninkrijk.
Op 4 oktober is het Dierendag en gelukkig zijn veel eigenaren die dag extra in de weer met hun huisdier en worden deze dieren extra verwend. Maar er leven honderdduizenden dieren in het koninkrijk Nederland onder erbarmelijke omstandigheden.
Onzeker of ze wat te eten hebben. Onzeker of ze het eind van de dag halen. Pups en kittens die afhankelijk zijn van wat hun ouders aan voedsel kunnen scoren. En die niet weten of ze hun ouders wel terug zullen zien.
Stichting Dierenhulp komt op voor de rechten van het dier. Educatie onder schooljeugd en voorkomen dat een populatie groeit zijn onze speerpunten. Wij realiseren ons dat we nooit alle leed en ellende kunnen wegnemen. Maar belangrijk bij het voorkomen van dierenleed is te zorgen dat onschuldige dieren niet geboren worden. Een directe diervriendelijke aanpak bij de bron.
Al sinds 1996 is dat waar de vrijwilligers van Stichting Dierenhulp voor staan.
RED EEN DIER
De actie Red een Dier is het project waarbij tegen kostprijs van materialen (35 euro) een dier gratis gesteriliseerd of gecastreerd wordt. Met een team van dierenartsen wordt op locatie dit project uitgevoerd. Wist u dat met elk dier dat gesteriliseerd wordt direct al acht dieren voorkomen worden? We organiseren sterilisatie op locatie en voorkomen dat dieren geboren worden zonder een eerlijke kans. We bieden educatie op scholen over de omgang met dieren en brengen zo spelenderwijs het respect voor dieren bij. De jeugd van nu zijn de volwassenen van straks.
NEGATIEF
Ook wij begrijpen dat negatief nieuws rondom goede doelen dit het vertrouwen niet ten goede komt. Echter het zijn vaak de kleinere organisaties, zoals ook wij, die daar het slachtoffer van worden. Als er weer eens iets mis is bij een groot landelijk bekend goed doel, slaat ons de schrik om het hart. Want bij het publiek ontstaat dan snel een negatief beeld rondom goede doelen. Daarom roepen wij al enige tijd dat groot niet per definitie ook beter hoeft te zijn. Stichting Dierenhulp doet haar vrijwilligerswerk zonder subsidie of inkomsten van loterijen. We zijn volledig afhankelijk van giften en donaties. Geen strijkstok in de vorm van dure kantoren of directies. Vrijwilligers op alle projecten die met hart en ziel hun bijdrage leveren. Voorkomen van dierenleed, dat is waar het om gaat. Een sterilisatie-actie direct bij de bron en voorkomen dat onschuldige dieren geboren worden.
Bezoek voor meer informatie de website www.dierenhulp.nl en zie waar Stichting Dierenhulp voor staat.
In ons comité van aanbeveling zitten o.a. Carlo Boszhard, Joke Bruijs, Mario Been, Patty Harpenau, Geert Jan Jansen en Dick Rienstra.
Allen ook onbetaald, maar met veel liefde voor dieren.
Persbericht Stichting Dierenhulp