De dierenambulance in Amsterdam krijgt tweehonderd duizend euro minder subsidie van de gemeente Amsterdam. Consequentie hiervan is dat niet meer gegarandeerd kan worden dat alle gewonde dieren kunnen worden geholpen en alle dode dieren kunnen worden opgehaald. Op dit moment is de dierenambulance nog zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar maar ook daar gaat verandering in komen.
De gemeentelijke bijdrage moet worden teruggebracht van 470.000 euro per jaar naar 272.665 per jaar omdat de dierenambulance met minder personeel zou werken dan in 2007 is afgesproken.
Op dit moment telt de dierenambulance achttien betaalde medewerkers en ongeveer tachtig vrijwilligers. Dat er bezuinigd moet worden begrijpt directeur Rene Verhoogt, maar waarom behouden alle andere Amsterdamse dierenorganisaties hun subsidie en wij niet?
“Ik kan geen garanties meer bieden. De bezuiniging betekent snijden in ritten en diensten. Ik zal prioriteiten moeten gaan stellen: kadavers komen onder aan de prioriteitenlijst en dus zullen er langer dode dieren op de weg liggen. Gewonde dieren zullen langer moeten wachten. En of we nachtdiensten kunnen blijven draaien, is maar zeer de vraag” aldus Verhoogt.
Uit een benchmarkonderzoek zou blijken dat dierenambulances in andere gemeenten goedkoper werken. Volgens Verhoogt heeft dat te maken met de dienstverlening die zij bieden. “Het is appels en peren vergelijken”, volgens Verhoogt.
Om het hoofd boven water te kunnen houden wordt nu met spoed gezocht naar sponsoren.
Partij voor de Dieren Amsterdam heeft vorige week schriftelijke vragen gesteld.
Bron: de Telegraaf ©PiepVandaag.nl