In Zoetermeer heeft een deurwaarder weer eens bewezen dat een dier in onze samenleving als niet meer dan een ‘ding’ wordt gezien. Deurwaarder Henry Overdevest laat namelijk bij de gehele inboedel ook de kat van een familie veilen.
Update: Waarschijnlijk door de algehele maatschappelijke verontwaardiging heeft het deurwaarderskantoor laten weten dat de veiling van de kat niet doorgaat, zo meldt Omroep West. Het dier blijft bij de familie.
Volgens de deurwaarder hebben zich al belangstellenden gemeld:
“Zo’n kat behoort tot de vermogenspositie van de schuldenaar. Hij kan zomaar honderden euro’s opleveren.”
Volgens Overdevest is het gebruikelijk dat dieren bij bijvoorbeeld een belastingschuld ook onder de hamer komen:
“Ja hoor… Paarden, honden, katten, van alles wordt er geveild. Er zijn bijvoorbeeld fokhonden die tienduizenden euro’s waard zijn.”
Sneu
Enige empathie lijkt de directeur/eigenaar van deurwaarderskantoor Overdevest niet te hebben. Op de vraag of het niet zielig is omdat mensen vaak gehecht zijn aan hun huisdier antwoordt hij:
“Ja, maar het is ook sneu als schuldeisers niet betaald worden. En als we iemands auto veilen, is dat ook sneu. Er ligt een uitspraak van de rechter op tafel, de schuldenaar is veroordeeld om aan de schuldeiser geld te betalen, en als er dan niet vrijwillig betaald wordt, gaan we veilen.”
In dit geval zou het volgens Overdevest gaan om een raskat, maar waar wat voor een kat het is weet de deurwaarder niet:
“Geen idee. Het is een witte. Het is maar wat de gek ervoor geeft.”
Een inschatting maken kan hij niet:
“Ik ben zelf geen kattenliefhebber en ook geen taxateur. Mocht er niemand een bod uitbrengen, dan gaat de kat terug naar zijn eigenaar.”
Het is opnieuw een triest voorbeeld van het gegeven dat volgens de Nederlandse wetgeving een dier niet meer is dan een ding.
Bron ©PiepVandaag.nl
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Vaak is dat de enige liefde / troost die ze nog hebben.
Wat is het volgende…..de kinderen ?
Alweer een bewijs dat het hoog tijd wordt dat er met betrekking tot dieren eindelijk eens heldere en strenge wetgeving komt waarin hun gezondheid, veiligheid en welzijn beschermd en gewaarborgd worden.