Bij een festival denken de meeste mensen aan een lekker biertje, het zonnetje en het luisteren van naar muziek. Voor velen zal het dan ook moeilijk voor te stellen zijn dat er tegenwoordig nog steeds festivals worden georganiseerd waren het mishandelen en slachten van dieren centraal staat. Sommige worden gehouden louter als entertainment, andere kennen een traditionele achtergrond. Hieronder de meest gruwelijke festivals die er helaas nog over de wereld worden gehouden.
Dolfijnenslachting bij Faeröer-eilanden
Jaarlijks slachten inwoners van de Faeröer-eilanden, een eilandengroep tussen Groot-Brittannië en IJsland, honderden grienden (een dolfijnensoort) af. De inwoners van de eilanden jagen de dieren in hun bootjes op in de richting van het strand. Daar worden ze opgewacht door andere eilandbewoners die de dieren doodsteken met speren. De slachting is een traditie die al honderden jaren plaatsvindt en door de regering van de eilandengroep wordt toegestaan.
Lees het laatste nieuwsbericht met betrekking tot deze afschuwelijke traditie: 200 grienden afgeslacht, bemanning Sea Shepherd gearresteerd.
Petities:
Sea Shepherd Operation Spleppid Grindini.
Kots Kaal Pato wordt elk jaar gevierd in het Mexicaanse dorp Citilcum en verschilt niet zoveel van de piñata-traditie, maar in plaats van dat er kleurrijke dieren worden gemaakt van papier mache en worden gevuld met snoep vullen ze ze in Citilcum met levende dieren zoals buidelratten, leguanen en opossums. De piñata’s worden door de lokale bevolking aan gort geslagen. De meeste dieren overleven dit ‘spelletje’ niet, maar ook de dieren die het wel overleven hebben geen geluk, zij worden alsnog door de Mexicanen gedood.
Het hoogtepunt van de dag is wanneer de eenden tevoorschijn worden gehaald en aan hun poten levend aan een houten constructie worden opgehangen. De inwoners van Citilcum strijden erom wie er het eerst bij de eend is, wie de kop er weet af te rukken is de winnaar.
Petities:
In Tlacotalpan in Mexico vindt elk jaar een stierenfestival plaats. De stieren worden eerst met sterke drank dronken gevoerd. Daarna worden ze met touwen aan boten vast gemaakt en de door de rivier gesleept. Eenmaal weer aan wal worden de dieren door de straten gejaagd en gemarteld met messen en stokken totdat ze zijn gedood.
CAS International, protesteer mee!
Tijdens Farra do Boi worden ossen opgesloten in een kooi en uitgehongerd. De ossen kunnen meestal wel naar eten kijken, maar kunnen er niet bij. Daarna worden de ossen losgelaten in de straten. Mannen, vrouwen en kinderen staan langs de kant van de weg met messen, stokken en stenen waar ze de dieren mee martelen. Of het allemaal nog niet gruwelijk genoeg wordt er ook nog peper in de ogen van de ossen gesmeerd en worden de dieren soms wel dagenlang opgejaagd. Aan het einde van het ‘feest’ worden de ossen geslacht en opgegeten.
Al in 1997 is dit verschrikkelijke festival door de hoogste rechter in Brazilië verboden. Helaas trekt de lokale bevolking in Santa Catarina zich hier niks van aan. Om de uitspraak van de rechter te omzeilen is de naam van het festival verandert in Brincadeira do Boi, wat ossen spelen betekent.
Petitie:
Tijdens Torneo de Lazo, een soort van rodeo-evenement in Mexico, vechten paarden in een stadion tegen stieren. Doormiddel van zijn hoorns ontdoet de stier het paard van zijn ingewanden. Dit alles in bijzijn van vele toeschouwers, waaronder ook kinderen. De paarden worden aan hun lot overgelaten en sterven een langzame en pijnlijke dood.
Ook dit evenement is verboden, maar net als bij Farra do Boi wordt er niet gehandhaafd en kunnen de gruwelijke martelingen gewoon plaatsvinden.
Petities:
Tijdens het jaarlijkse Yulin festival in de Chinese provincie Guangxi worden duizenden honden en katten afgeslacht om opgegeten te worden. Ondanks een verbod van de overheid om de dieren te vermoorden vindt deze traditie nog steeds plaats.
Petities:
Lees het laatste nieuwsbericht met betrekking tot deze afschuwelijke traditie: Toch massaslachting van honden en katten voor Yulin festival.
In Tordesillas, Spanje wordt een stier door honderden mannen te voet of te paard door de straten opgejaagd. De stier wordt net zo lang gestoken met speren totdat hij door zijn poten zakt. Degene die hem de fatale steek heeft toegediend krijgt een trofee, zijn staart en/of testikels.
Petities:
In Zuid-Afrika laten mannen tijden het Umkhosi Ukweshwama festival hun mannelijkheid zien door een stier rond te jagen, met hem te worstelen en om vervolgens zijn nek te breken of hem te laten stikken.
Petitie:
Een doodsbange ezel wordt door de straten van het Spaanse Extremadura gejaagd. Ondertussen wordt hij geschopt, gebeten en geduwd. Hij wordt met tromgeroffel en geweerschoten de stuipen op het lijf gejaagd door dronken feestvierders.
Petities:
In de Spaanse stad Pamplona wordt jaarlijks het negen dagen durende San Fermín festival gehouden. Elke dag wordt gestart met het loslaten van zes stieren die via een parcours door de straten van de stad in de arena terecht komen. De dieren worden door toeschouwers opgejaagd en durfhalzen lopen voor de dieren uit. In de arena sterven de stieren door een gevecht met matadors.
Petities:
Tijdens het feest Rapa das Bestas worden wilde paarden in een kraal gedreven om er de manen en de staarten van te knippen. De wilde dieren ervaren veel stress tijdens dit feest.
Petities:
Tijdens het gruwelijke feest Toro Júbilo wordt een jonge stier in de Spaanse stad Medicaneli naar het marktplein gebracht. Op zijn hoorns worden teer- of terpentineballen vastgebonden en in brand gestoken. De stier raakt compleet in paniek. Ook druppelt er pek in zijn ogen en veroorzaakt het vuur brandwonden. De stier wordt door omstanders achterna gezeten. Deze gruwelijke mishandeling kan uren duren. Mocht het dier het overleven dan wordt hij alsnog gedood. Zijn vlees wordt uitgedeeld aan de toeschouwers.
Petities:
Eenmaal in de vijf jaar vindt het Gadhimai festival in Nepal plaats. Tijdens dit ‘feest’ worden honderdduizenden dieren zoals buffels, varkens, geiten, konijnen en kippen op een wrede manier geslacht. Met deze offers wordt de Hindoegodin van de macht geëerd.
Op 28 juli 2015 hebben Nepalese tempel autoriteiten laten weten dat zij een einde gaan maken aan deze eeuwen oude Hindoe traditie.
“We hebben besloten om de praktijk van het opofferen van dieren compleet te stoppen”, aldus Motilal Prasad, secretaris van de Gadhimai Temple Trust welke elke vijf jaar het Gadhimai festival organiseert.
Actievoeren helpt!
Bron ©PiepVandaag.nl Lianne Raat
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
6 Comments
Comments are closed.
Mensen die dit doen zijn niet normaal en hebben voor weinig dingen in het leven respect!
Altijd onschuldige wezentjes moeten deze lijdensweg ondergaan, het maakt me gewoon ziek! Het doet me pijn om te weten wat mensen met deze geweldige diertjes allemaal doen! De zieke geest van de mensheid! Het MOET stoppen, maar het wordt alleen maar erger. Ik hoop dat er een dag komt dat alles voorbij zal gaan en mensen respect voor dieren zullen krijgen want dieren hebben ook gevoelens, een pijngrens,… toch?! Diertjes die hebben afgezien, ik denk aan jullie!!!
DIT IS ALLEMAAL MOORD EN MOET GESTRAFT WORDEN !!! HET IS WALGELIJK !!!
Walgelijk.
dit moet stoppen geen dierenleed en vooral niet voor plezier,
Ver wegblijven van alle barbarismen: dieren beschermen hoort bij een menselijke beschaving.