World Animal Protection (WAP) is er trots op dat we bij de ‘World Responsible Travel Awards’ een ‘Gouden Onderscheiding’ hebben gekregen voor het beste initiatief op het gebied van dierenwelzijn.
De Responsible Tourism Awards zijn in 2004 ontstaan om veranderingen in het toerisme aan te moedigen.
Een nieuwe categorie dit jaar, het ‘Dierenwelzijn Initiatief’ wordt uitgereikt aan organisaties die innovaties toepassen en leiderschap tonen op het gebied van dierenwelzijn, aantoonbare resultaten boeken in het bewijzen van onethische behandeling van dieren in de toeristische industrie en een lange termijn visie op dierenwelzijn hebben.
Onze ‘Stap van de olifant af’-campagne is erop gericht een eind te maken aan de vraag naar attracties met wilde dieren, door mensen bewust te maken van het leed dat daarbij komt kijken, alleen voor hun vermaak. Zo gaat achter onschuldige ogende ritten op olifanten een boel leed schuil.
Responsible Travel oordeelt:
‘In de afgelopen 50 jaar heeft World Animal Protection met succes campagne gevoerd om wilde dieren te beschermen, gedomesticeerde dieren wereldwijd te behoeden voor massaal afmaken, de wreedheden achter zogenaamd ver maak zoals berengevechten aan te tonen net als de schade die zeedieren ondervinden door achtergelaten visgerei. Nu richt World Animal Protection zich ook rechtstreeks tot de toeristische sector. Door haar campagne bereikt World Animal Protection internationale organisaties om gebruik van wilde dieren in de toeristische industrie te stoppen.’
Julie Middelkoop, Programma manager voor World Animal Protection Nederland zegt hierover:
‘Deze prijs is het bewijs dat er aandacht is voor dierenwelzijn in het toerisme. Meer en meer reisorganisaties komen bij ons terecht om van onze expertise gebruik te maken en stappen te zetten om het leven van dieren te verbeteren. Door de campagne ‘Stap van de olifant af’ bieden steeds minder reisorganisaties olifantenritten en –shows nog aan. We willen wereldwijd, binnen en buiten de toeristische industrie, het verschil maken voor alle wilde dieren. In het bijzonder voor dieren die worden misbruikt, puur en alleen voor ons vermaak.’
World Animal Protection feliciteert de South African Animal Sanctuary Alliance (SAASA), waarmee we de prijs delen.
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Mooi! Gelukkig zijn er tussen al het immense en intense dierenleed ook nog goede ontwikkelingen. Dat stemt weer optimistisch. Er zou veel meer voorlichting over alle vormen van dierenleed moeten komen die door een groot publiek gezien wordt. Vaak weten mensen niet welk intens leed er achter een dier schuil gaat. Of zij willen het niet weten. Door het regelmatig in de media te brengen gaan mensen dan uiteindelijk toch wel beseffen dat zij de ellende in stand houden door er aan mee te werken.